Billige granitskærver – få hurtig pris lige her

Få hurtig pris på billige granitskærver

Er du på jagt efter billige granitskærver til et haveprojekt? Eller måske til din indkørsel? Eller noget helt tredje? Så er du landet det rette sted.

Her på siden hjælper vi dig med at få billige granitskærver. Vi giver dig både et overblik over de priser, du kan forvente på granitskærver. Og derudover giver vi dig selvfølgelig også nogle tips og tricks til hvordan du kan spare flere penge på granitskærver. Læs derfor med til slutningen af siden her, hvor vi kommer med alle de ekstra guldkorn.

Du kan selvfølgelig også gå direkte til fadet, og bestille billige granitskærver her.

Du kan finde billige granitskærver til alle formål

Uanset hvad du skal bruge granitskærver til, så er det en ganske prisvenlig måde at få flotte udendørs anlæg på. Det kan sagtens lade sig gøre at anskaffe sig billige granitskærver – uanset om du så vil have store eller små profiler.

Gennemsnitsprisen for et ton granitskærver ligger på mellem 1.000 kr. og 1.200 kr. Dog kan du ofte også finde både billigere granitskærver – og dyrere ditto. Blandt de billige granitskærver har vi set priser helt nede omkring de 750 kr. pr. ton. For de dyreste granitskærver kan du omvendt komme op og betale det dobbelte – 1.500 kr. pr. ton.

Vi skal se mere på hvordan du finder billige granitskærver lidt længere nede på siden. Men inden vi når dertil, så er det nødvendigt, at du ved hvor mange granitskærver du skal bruge. Læs med herunder, hvor vi giver dig en lyn-guide til at finde ud af det.

Regn det selv ud: Hvor mange granitskærver skal du bruge?

Du har besluttet dig for at pynte husets omgivelser med anlæg af granitskærver. Men hvor mange granitskærver skal du bruge? Her får du en hurtig indføring i hvordan du regner det ud.

Når du skal købe granitskærver, så betaler du pr. ton. Men når du omvendt skal bruge granitskærver, så må man tænke i kubikmeter. Og det er faktisk ganske nemt at finde ud af hvor mange kubikmeter granitskærver, du skal bruge til dit projekt.

Du skal først kende til arealet af det område, du vil have dækket med granitskærver. Udregn det i kvadratmeter. Dernæst skal du beslutte dig for tykkelsen af laget, du vil lægge. Her er det ofte mellem 5 og 7 cm., der skal til. 

Når du ganger de to tal sammen – arealet i kvadratmeter, og tykkelsen i meter – så har du antallet af kubikmeter granitskærver, du skal bruge.

Eksempel: Lad os sige, at du skal have dækket indkørslen med granitskærver. Arealet er 100 kvm., og tykkelsen er 7 cm. Så laver du blot følgende regnestykke: 100 x 0,07 = 7 kubikmeter granitskærver. 

Når du har fundet mængden af kubikmeter, du skal bruge, så skal du omregne volumen tilbage til ton. Én kubikmeter granitskærver vejer ca. 1,7 ton, så hvis du skal bruge 7 kubikmeter ser regnestykket sådan her ud: 1,7 x 7 ≈ 12 ton.

Hvis du kan finde granitskærverne til 1.000 kr. pr. ton, så vil det altså koste 12.000 kr. at dække indkørslen med granitskærver.

Der der dog flere penge at spare i dette regnestykke. Læs med herunder, og se hvordan du kan gøre det endnu billigere.

Prissammenligning på sorte granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Prissammenligning på grå granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Sparetip nr. 1: Find de gode tilbud

Vores første og bedste sparetip er simpelthen at gå på jagt efter de gode tilbud. Du kan finkæmme udbyderne på internettet for at finde dem, der tilbyder de billigste granitskærver. 

Alternativt kan du selv ringe rundt til de forskellige grusgrave, der ligger i nærheden af dig. Fortæl dem om dit behov, spørg ind til deres priser, og se om du kan forhandle dig frem til noget lidt billigere. 

Ofte kan du fx vinde lidt ved at lave et hurtigt udbud mellem de forskellige grusgrave. Får du et godt tilbud fra én, så kontakt de andre, og spørg om de kan slå det. Du skal nok se, at går der lidt konkurrence i at vinde dig som kunde, så skal du nok få det lidt billigere.

Du kan også nemt få et rigtig godt og konkurrencedygtigt tilbud herunder gennem vores samarbejdspartnere. Så slipper du for at ringe rundt, og får en god pris med det samme.

Bestil billige granitskærver her

Sparetip nr. 2: Køb stort ind og få billig levering

Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du køber stort ind. Når du handler mange kubikmeter granitskærver af gangen, så kan du nemlig hurtigt komme til at spare penge på transporten.

Desto større din ordre er, desto større margin er der også at give rabat af efter fragtmanden er betalt. Derfor vil du ofte opleve, at firmaerne giver faste rabatter på større læs. Du kan få tilsvarende rabatter hos grusgravene, hvis du handler der. Vær ikke bange for at spørge ind til sådanne mængderabatter – det er helt normalt, når man handler i denne branche.

Sparetip nr. 3: Få leveret med læs istedet for big bag

Når du får leveret granitskærver hjem til dig, så har du to muligheder: du kan enten få leveret i big bags, eller med en lastvogn.

Hvis du får leveret et læs med lastvogn, så er det alt andet lige billigere end hvis du skal have leveret granitskærver i big bags. Årsagen er, at du med læs sparer penge på emballage samt pakning, håndtering og paller. Et læs bliver simpelthen bare læsset af ude ved dig på et sted, du ønsker – hvor lastvognen kan komme frem, selvfølgelig.

Ulempen her er selvfølgelig, at det godt kan være lidt svært at arbejde med et læs granitskærver, der blot er blevet lagt i en bunke på jorden. I en big bag kan man rykke rundt med pallen uden at spilde. Men der skal altså noget mere arbejde til at læsse i en trillebør, og køre granitskærverne rundt. Du undgår selvfølgelig det ekstra hårde arbejde med et læs, hvis du selv har en bobcat eller lignende.

Sparetip nr. 4: Spar på lagtykkelsen af granitskærver

Dette er lidt af et “snydetrick”, og du skal passe på med at udnytte idéen om at spare på lagtykkelsen for meget. Men faktisk er dette et besparelsesområde, som langt de færreste taler om. Du kan nemlig spare på lagtykkelsen, når du skal have granitskærver.

Lad os tage udgangspunkt i eksemplet fra længere oppe på siden. Med et 7 cm. lag kunne man dække en indkørsel på 100 kvm. med granitskærver for ca. 12.000 kr. Men faktisk er 7 cm. i toppen af intervallet for en gennemsnitlig lagtykkelse. Du kan faktisk ofte klare dig med lag, der er ned til 5 cm. tykke.

Hvis du skraber 2 cm. af laget, som indkørslen skulle dækkes med, så giver det en besparelse på næsten 30%. I så fald ville du kunne spare ca. 3.500 kr. på granitskærver til din indkørsel, blot ved at ændre på lagtykkelsen.

Det skal selvfølgelig understreges, at du ikke bør komme ud i en situation, hvor du har for få granitskærver til dit projekt. Hvis laget er for tyndt, så risikerer du, at det ikke dækker. Og hvis du har spredt granitskærverne ud blot for at konstatere, at du mangler en ekstra kubikmeter skærver, så kommer den sidste kubikmeter granitskærver til at koste mere relativt til det første læs, du fik.

Omvendt vil du heller ikke have for meget. Det er svært at komme af med overskydende granitskærver. Det kan også være en ulempe bare at hælde dem oven i dit projekt – fx en indkørsel. Du risikerer, at laget bliver for tykt, og at bilen vil trække tydelige spor gennem granitskærverne. Det skal rives oftere, og det ser ikke så pænt ud.

Når du sparer på lagtykkelsen af granitskærver, så bør du derfor ikke sigte efter det lavest accepterede lag i intervallet 5-7 cm. Gå efter 5,5 eller 6 cm. – det er tilstrækkeligt til de fleste formål, og du er sikker på, at det kan dække.

Her skal du helst ikke spare, når du skal have granitskærver

Med alle vores tips til billige granitskærver kan det være fristende at spare hvorend man kan. Men man kan også blive for kreativ i jagten på billige granitskærver. Et af de steder, hvor du helst ikke bør spare på granitskærverne, er på underlaget.

Under granitskærver skal du helst have et underlag, der sikrer, at der ikke vokser ukrudt op mellem stenene. Vist nok er granitskærver ikke det bedste miljø for ukrudt at vokse i, men det kan godt lade sig gøre under de rette betingelser. Og ukrudt i granitskærver ser ikke pænt ud. Ukrudten kan også være svær at komme til livs, når først den har fået lov at brede sig under granitskærverne.

Du kan forebygge langt det meste ukrudt i granitskærverne ved at sikre, at der ligger et ordentligt underlag under stenene. Den billigste metode er her at bruge en ukrudtsdug. Du kan finde ukrudtsduge ganske billigt i langt de fleste byggemarkeder. 

Ukrudtsduge holder dog ikke evigt. Faktisk skal du højst regne med en ukrudtsdug nogle få sæsoner, før den begynder at forfalde og danne huller. Og så kan ukrudten altså komme op igennem igen.

Bedre (men lidt dyrere) er det at investere i et solidt lag af stenmel. Stenmel er faktisk ligesom granitskærver – blot i sandformat. Et godt lag stenmel holder fantastisk længe, og udvandes ikke, så du skal ikke tænke på at vedligeholde det.

Når granitskærverne har fået et godt underlag, så skal du blot beskytte gruset mod formuldning af løv og øvrigt nedfald. Det gør du ganske simpelt ved at bruge en løvsuger en gang imellem – mere hyppigt om efteråret, hvor løvfaldet er på sit højeste, selvfølgelig. 

Skal du i gang med at anskaffe granitskærver i dag? Kom i gang med det samme, og bestil et rigtig godt og konkurrencedygtigt tilbud herunder.