Sådan holder du din nye bolig i topform

Sådan holder du din nye bolig i topform

Dette skal man gøre for at vedligeholde ens nye hjem

Det er vigtigt at vedligeholde sit nye hjem, både indvendigt og udvendigt. Hvis man i tidernes morgen lånte penge her til at få råd til huset, så vil man også gerne have, at det tager sig flot ud i lang tid – indenfor så vel som udenfor på alle områder fra stort til småt.

Man kan hurtigt få en opfattelse af, at når huset står så flot nybygget, indrettet og rent, så går der nok tid, før der går noget galt med boligen. Men her skal man tænke på, at skader og skidt med videre opstår i stort og småt og hurtigt kan udvikle sig, hvis man ikke gør noget ved det relativt hurtigt.

For det første, så skal man sørge for at holde huset rent og ryddeligt. Dette betyder, at man skal støvsuge og feje gulvene regelmæssigt samt tørre støv af møblerne.

Endvidere er det vigtigt at inspicere taget jævnligt for eventuelle revner eller lignende skader. Hvis der er tegn på revner eller lignende skader, så bør disse repareres hurtigst muligt for at undgå yderligere skader på huset.
Indenfor i hjemmet er det ligeledes vigtigt at holde det rent og ryddeligt – herunder rengøring af køkken og bad sammen med almindelige rengøringsopgaver.

Endvidere bør man jævnlig inspicere alle elinstallationer for eventuelle fejl eller mangler – herunder ledninger, stikkontakter og så videre, da disse kan være farlige, hvis de ikke fungerer korrekt.

Sådan får man ordnet et velkendt problem i hjemmet

En af de mest almindelige skader i boliger er fugtskader. Dette kan være alt fra en lille plet på væggen til store områder med skimmelsvamp. For at reparere dette, så skal man først og fremmest finde årsagen til fugten. Det kan eksempelvis være et utæt tag eller en konstant høj luftfugtighed i huset. Når man har fundet årsagen, så skal denne selvfølgelig udbedres først og fremmest.

Herefter kan man begynde at tage fat på selve reparationen af fugtskaden. Dette gøres typisk ved at fjerne alle de berørte materialer som tapet, træværk osv. og herefter behandle området med et desinfektionsmiddel for at dræbe eventuelle bakterier og svampe.

Herefter kan man begynde at isolere området med et dampspærretape, så der ikke kommer ny fugt ind i området igen. Til sidst kan man begynde at genopbygge det berørte område med nye materialer som tapet eller maling, alt efter hvilket materiale der blev fjernet fra starten af.