Oppustelig spa – en nem og billig løsning

Derfor skal du vælge en oppustelig spa

Har du overvejet at installere en jacuzzi, et boblebad eller måske endda et af de populære vildmarksbade i din have eller på din terrasse – men har du simpelthen ikke hverken plads eller råd? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Her kan du nemlig blive klogere på hvordan du for en langt lavere pris kan få en mere fleksibel løsning. Med en oppustelig spa vil du nemlig kunne få alle fordelene fra en almindelig spa – til en langt lavere pris. 

Du vil kunne nyde fornemmelsen af vægtløshed i det varme vand, samtidig med at din krop masseres af jetstrømme og bobler – præcis som i en almindelig spa. De moderne oppustelige spabade er nemlig fuldt på højde med deres stationære forgængere hvad angår komfort og wellness.

Samtidig får du en høj grad af fleksibilitet, idet din spa kan flyttes eller stilles væk efter behov. 

En oppustelig spa vil kunne stilles op i din have eller på din terrasse, enten i forbindelse med dit helårshus eller dit sommerhus. Du vil kunne få lige så megen hygge og afslapning med en oppustelig spa som med en stationær en af slagsen. Og det til en brøkdel af prisen!

Perfekt til familien

5/5

Bestway Lay-Z Spa Miami Airjet

Til den store familie

5/5

Bestway Lay-Z Mauritius Airjet

Kan bruges hele året

5/5

Mspa Aurora - 6 personer

Bestway Lay-Z Mauritius AirJet

Forkæl dit indre luksusdyr og oplev ægte velvære med denne ovale, oppustelige spa. Denne spa er en hel meter længere end den er bred, og dens ovale form giver spaen masser af plads til prisen. Med sinde 1370 liters kapacitet rummer den plads til 5-7 voksne personer. Så er der både plads til hele familien, eller til en mindre vennegruppe en hyggelig aften.

I denne spa får du hele 180 dyser, der leverer masser af bobler og en god massagefunktion. Derudover er badet her også kendt for sin ChemConnect-dispenser, som konstant sikrer en stabil og jævnt fordelt koncentration af klor i vandet.

Puster sig selv op på under 10 minutter – Det er nemt at opsætte dette oppustelige spabad. Du skal blot slutte det til strøm, og trykke på en knap – og så puster det sig selv op. Blot 10 minutter tager det – lige den tid, du skal bruge på at lave nogle lækre drinks, som du kan tage med derud til selskabet.

Timer-styret varmesystem og Freeze Shield – Denne spa kommer med en programmerbar spa-varmer, som du kan tidsindstille før du skal bruge spaen. Så bliver det ikke lettere at planlægge en god spa-aften i et godt selskab. Derudover indeholder Bestway Lay-Z Mauritius Airjet også et Freeze Shield-system, der holder vandet over frysepunktet, og sikrer spabadet mod frostskader. Du kan derfor nemt have den stående ude hele året rundt.

Lækkert digitalt betjeningspanel – Du kan nemt betjene spaens mange funktioner mens du stadig sidder i spaen. Det digitale betjeningspanel, som sidder ovenpå spa-pumpen med spaens integrerede filter-system, kan vendes op mod dig. Tilgængeligheden gør, at man ikke afbrydes midt under oplevelsen, selv hvis man vil tilgå spaens øvrige funktioner. Og fik vi nævnt, at der er to kopholdere ved siden af betjeningspanelet?

Fremhævede specifikationer:

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende.

Bestway Lay-Z Ibiza AirJet

Med en Bestway Lay-Z Ibiza AirJet får du rigeligt med kapacitet, der kan dække de flestes behov, samt masser af airjets. De skarpe hjørner udgør naturlige siddepladser, giver masser af støtte og så gør de det nemt at slappe af med begge arme oppe.

Designet er lækkert og simpelt, og de hvide overflader, der løber langs spaens top, giver vandet et rent og simpelt udtryk. Så kan man næsten ikke vente med at hoppe ned i de dejlige, varme bobler. Og så dækker designet ikke over en mangel på øvrige funktioner. Tværtimod er denne oppustelige spa spækket med funktionalitet, som nemt kan tilgås via den lettilgængelige fjernbetjening, der er monteret på toppen af filtersystemet.

Kort sagt er denne oppustelige spa et fantastisk bud på en løsning, der for det første er rigtig billig, og som for det andet alligevel kommer med mange af de samme gode funktioner, som man også finder i de dyrere modeller.

Masser af spa til prisen – Bestway Lay-Z Ibiza AirJet er et billigt alternativ til de større og dyrere modeller. Alligevel indeholder Bestway Lay-Z Ibiza AirJet stort set al den funktionalitet, som du også finder i konkurrerende produkter.

Puster sig selv op på ganske få minutter – Du skal ikke vente længe på lækre spa-oplevelser fra du sætter spa’en frem. Ved tryk på en knap får du helt automatisk en oppustet spa ganske få minutter efter. Så bliver det hverken hurtigere eller nemmere.

Fantastisk hurtig til at opvarme – Med Bestway Lay-Z Ibiza AirJet vil du opleve en hurtigere opvarmningstid end du ellers vil ved andre oppustelige spa-modeller. Faktisk er Ibiza-modellen her op til dobbelt så hurtig til at opvarme som konkurrerende modeller, med op til 2°C i timen ved et fyldt bassin. Så skal du ikke vente længe på den gode spaoplevelse.

Fremhævede specifikationer:

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende.

Bestway Lay-Z Spa Palm Springs AirJet

Her er endnu et godt alternativ til dig, der skal have en god mellemting mellem en billig oppustelig spa, og en af de dyrere modeller. Med en Bestway Lay-Z Spa Palm Springs AirJet får du det bedste fra begge verdener i en fantastisk lækker indpakning.

Spa’en kommer i en neutral, nordisk farve, der sikrer, at den passer ind i stilen i langt de fleste danske hjem. Anskaffer du dig denne model skal du altså sjældent til at bekymre dig om hvordan det nu også vil se ud at have en stor oppustelig spa stående i haven. Den blender fantastisk ind – både i et befolket bybillede, i haven på landet samt et sted midt imellem.

Derudover kommer spa’en også med mange af de samme funktioner som de dyrere modeller på markedet. Du får et indbygget Freeze Shield, der sikrer produktet mod frostskader i køligt vejr. Du får også en indbygget timer til opvarmningsfunktionen, der både er strømbesparende, og på samme tid sikrer, at du altid har varmt vand i spa’en til når du har brug for det. Og så kommer den selvfølgelig også med sit eget lækre Air Jet massage-system.

Herunder finder du et godt overblik over de forskellige fordele og features, som du får med i købet af en Bestway Lay-Z Spa Palm Springs AirJet.

Nordisk design – Med en Bestway Lay-Z Spa Palm Springs AirJet får du en oppustelig spa, der passer ind i stort set alle danske haver. Det flotte, matte naturlook giver spa’en et unikt og inviterende udtryk.

Fantastisk holdbart materiale og funktionalitet – Denne oppustelige spa kommer i et rigtig godt og holdbart materiale, der sikrer det mod skader og forfald. Med overflader bestående af et tykt polyester-gitter, pakket ind på hver side i tykt, lamineret PVC, får du spa’en i et materiale, der holder længe. Selv om vinteren kan du lade spa’en stå udenfor, da det indbyggede Freeze Shield beskytter spa’en samt pumpen mod frostskader.

Let tilgængeligt betjeningspanel – Betjeningspanelet, der er monteret på toppen af spa’ens pumpe, kan vippes op, så det vender ind mod gæsterne i spa-badet. Det gør det fantastisk nemt at betjene alle de funktioner, du får med i pakken – mens du stadig er i badet.

Fremhævede specifikationer:

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende.

Bestway Lay-Z Spa Miami AirJet

Med en Bestway Lay-Z Spa Miami AirJet får du et af de mindre alternativer, når vi taler om oppustelige spa-bade. Denne oppustelige spa er helt idéel til parret, der ønsker en hyggelig stund for sig selv i luksuriøse omgivelser af ren velvære. Har I børn, så kan de også være med i spa’en.

Spa’en har dog alligevel også en størrelse, der tillader, at op til 4 voksne uden problemer kan finde plads i den. Skal I overraske jeres gæster til den næste par-middag, så har I jer en fantastisk mulighed for at gøre det med stil. Miami-modellen sikrer jer uanset masser af gode sommer- og vinter aftener i lækkert varmt badevand – oplevelser, som I sent vil glemme. 

Bestway Lay-Z Spa Miami AirJet-modellen er simpel af design, men lige så rig på funktionalitet som de dyrere modeller. Den kommer med en multi-funktionel pumpe, der sikrer rent vand, og som kan sætte gang i boblerne efter behov med spa’ens 120 indbyggede dyser. Med det indbyggede Freeze Shield-system kan du også efterlade spa’en udenfor i de kolde vintermåneder med god samvittighed. Så er der lagt op til hyggelige spa-oplevelser året rundt.

Herunder kan du læse mere om nogle af de fordele, du får med Bestway Lay-Z Spa Miami AirJet-modellen.

Lille spa til fantastisk pris – Bestway Lay-Z Spa Miami AirJet er helt ideel for jer, der bare gerne vil have en hjemmespa til så billige penge som muligt. Med denne model kan det lade sig gøre uden, at I skal til at grave alt for dybt i pengepungen. Du skal lede længe før du finder en oppustelig spa med tilsvarende funktionalitet til så lave priser.

Det er ikke størrelsen, men gørelsen – Med en Bestway Lay-Z Spa Miami AirJet får du nok en lille spa, men det kan der alligevel være masser af fordele i. Især par kan nyde godt af muligheden for at sidde tæt på hinanden i et lækkert spa-miljø. Her kan det ikke undgå at gøre noget godt for jer og jeres parforhold.

Spækket med funktioner – Med et let tilgængeligt betjeningspanel, der er monteret på spa’ens pumpe, kan du tilgå alle spa’ens funktioner. Du kan både indstille temperaturen, aktivere spa’ens mange air jets, indstille en varmetimer og meget mere. Derudover kan du også, ved et simpelt tryk på en knap, se spa’en puste sig selv op og folde sig ud på ganske få minutter.

Fremhævede specifikationer:

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende.

Bestway Lay-Z Hollywood AirJet

Gør dig klar til den ultimative komfort oplevelse med Bestway Lay-Z Hollywood AirJet. Vi er blevet helt vilde med denne oppustelige spa. På trods af, at det ikke er den største spa på markedet, så leverer den noget tæt på den største oplevelse – til meget små penge.

Det første, der springer en i øjnene på Bestway Lay-Z Hollywood AirJet-modellen, er det modige udtryk, den kommer med. Spa-væggene er dekorerede med flotte, hvide, opadgående linjer, der får skabt den perfekte forventning om lækre, varme følelser allerede inden man dypper fødderne i vandet. Tilføj komfort værdien fra de medfølgende nakkestøtter, og så kan du simpelthen ikke vente med at komme i. Jo, denne spa er så inviterende som man overhovedet kunne forestille sig.

Når mørket falder på vil du opdage endnu en lækker feature ved denne model: LED-belysningen, der skaber den perfekte “Wauw!”-effekt. Du kan endda selv vælge lysenes farve. Kobl alt dette sammen med boblerne og de lækre klordampe, og så har du en spa-oplevelse, som du ikke finder bedre af til denne pris.

Vi kan ikke skjule vores begejstring for denne model – og det beklager vi. Men den fortjener simpelthen at finde flere ejere derude. Og omvendt, selvfølgelig. Læs med herunder, hvor vi går mere i dybden med nogle af de fordele, du får ud af denne spa.

Modigt men ufatteligt lækkert design – Bestway Lay-Z Hollywood AirJet er ikke blot modig, når det kommer til væggenes flotte dekorationer. Spa’en kommer nemlig også med LED-belysning til bunden, der mætter den omkringliggende atmosfære i en visuel aroma, der bakker op om den ultimative spaoplevelse.

Godt med plads, så du kan dele oplevelsen – Med en Bestway Lay-Z Hollywood AirJet får du plads til hele 6 voksne personer. Så er der ingen undskyldning for, at I ikke skal være værter til den næste par-sammenkomst. Desuden er der også lagt op til mange romantiske aftener, blot for to.

Rig på øvrige funktioner – Du finder mange øvrige funktioner i denne oppustelige spa, som vi i vores overvældelse af designet slet ikke har nævnt. Spa’en kommer med et indbygget Freeze Shield, automatisk selv-oppustning, timer-funktion til opvarmningen af bassinet, og meget

Fremhævede specifikationer:

Prissammenligning (Er pt. udgået)

Priserne opdateres løbende.

MSpa Aurora - udendørs spa til 6 personer

Med MSpa aurora er der lagt i kakkelovnen til mange fantastiske aftener, som I og jeres gæster sent vil glemme. Med sit ellers simple design bliver man taget med bukserne nede (ja, faktisk bogstaveligt), når spa’en skal tages i brug. For selvom MSpa Aurora godt kan se lidt kedelig og neutral ud, så skal vi love for, at den vækkes til live, når himlen er slukket og LED-lysene tændt.

MSpa Aurora kommer med integrerede LED-lys i 6 forskellige farver, og med gennemsigtige indersider får du både en fantastisk farvemætning i vandet såvel som på arealet omkring spa’en. Indersiderne er desuden delvist sølvbelagte, hvilket får dem til at reflektere endnu mere af lyset rundt. Det gælder både det, der kommer fra LED-lysene, samt det naturlige dagslys, når spa’en tages i brug i dagtimerne. Resultatet er i begge tilfælde et yderst indbydende og totalt lækkert spa-bassin!

Modellen kommer med en elegant fjernbetjening, der har sin egen lomme på spa’ens yderside. Når det er tid til at skifte indstillinger, eller tilvælge nye funktioner, så kan fjernbetjeningen nemt fiskes op – også mens du stadig sidder og nyder dit liv i spa’en. Og funktioner er der masser af – fx kan vi nævne boblemassage med 138 AirJets (der alle kan indstilles på 3 niveauer op til 720W), automatisk oppustning, 3 forskellige rensefunktioner, der holder vandet rent, og markedets laveste støjniveau (under 70 dB).

Herunder kan du se nogle flere af de fordele, du får med købet af en MSpa Aurora.

Lækre siddepuder giver god komfort – Der er lagt op til mange timers spa-bad med MSpa Aurora. Du slipper nemlig for at få baller, der giver sig til at sove midt i det hele, med spa’ens integrerede siddepuder. Så bliver det ikke mere komfortabelt at opholde sig i spa’en – selv efter flere timers brug.

Plads til 6 personer – MSpa Aurora har selvfølgelig ikke alle de fede funktioner og LED-lir for, at du blot kan dele oplevelsen med dig selv. Nej, her får du plads til både din partner og jeres børn – eller måske skal der inviteres til par-date med spa’en som en hyggelig overraskelse? Og der er selvfølgelig en indbygget siddepude til hver gæst – også hvis i fylder 6 voksne personer i spa’en.

Hele 3 forskellige rensefunktioner – Du får ikke renere vand end det, du finder i en MSpa Aurora. Denne oppustelige spa kommer nemlig med hele 3 forskellige rensefunktioner for at holde vandet helt rent til alle tider. Den indbyggede filter pumpe filtrerer alt vandet over to gange i timen; UV-rensefunktionen stopper udviklingen af over 60 forskellige typer mikroorganismer; og den indbyggede ozon-rensning dræber mikroorganismer, bakterier og vira, når I ikke benytter jer af spaen.

Fremhævede specifikationer:

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende.

MSpa Bergen - udendørs spa til 6 personer, blå

MSpa Bergen udgør en fantastisk hverdags-spa, der kommer med alle de essentielle velværefunktioner – men uden for meget ekstra lir. Med plads til 6 voksne personer er der lagt op til mange timers fantastisk velvære i selskab med dem, du holder af.

Designet er neutralt, og med rene linjer – i ægte nordisk stil. Den sølvblå indervæg er med til at give vandet et ekstra frisk udtryk til når du træder ned i det. Alt i alt er dette en idéel oppustelig spa til de flestes behov, og den passer godt ind i langt de fleste danske hjem.

Opvarmningsfunktionen fungerer ganske hurtigt, med op til 2°C i timen under normale forhold. Den smarte filtrering kører en gang hver 8. time, og sørger for at holde vandet helt rent – hele tiden. Og opsætningen af spa’en behøver ikke at tage mere end 10 minutter – og så puster den sig selv op. Alt omkring denne oppustelige spa er effektivt, nemt og simpelt. Fik vi nævnt, at prisen heller ikke er svær at sluge?

Læs med herunder, hvor vi vil fremhæve nogle flere af denne lækre spa’s gode funktioner. 

Indbygget UV-rensefunktion sikrer sterilt vand – UV-belysning er en teknologi, der vinder stadigt mere og mere frem på markedet – og nu er den også kommet til oppustelige spa-bade. UV-rensefunktionen kan både bruges før, under og efter badning. 

Fantastisk lavt støjniveau på 70 dB – Denne oppustelige spa holder et konstant lavt støjniveau, der gør, at du nærmest ikke lægger mærke til maskineriet, der holder spa’en i gang. Dét er dejligt og lækkert – det muliggør nemlig både, at I kan nyde synet, lyden og følelsen af naturen omkring jer. Men det gør også, at samtaler bliver nemme at holde i spa’en – og hele oplevelsen bliver bare fantastisk lækker, hvis man supplerer op med noget blid musik imens. 

Kommer med indbygget varme-timer – Så bliver det ikke nemmere at forberede den gode aften i havens spa-bad. Du kan blot gå ud og indstille varme-timeren dagen før, og så slår spa’en selv til, når det er tid til at forberede en dejlig varm spa-oplevelse for jer. Det er både dejligt nemt, og så sparer I også på strømmen samtidigt.

Fremhævede specifikationer:

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende.

MSpa Rimba - udendørs spa til 6 personer

Med en MSpa Rimba får du en fantastisk god all-around oppustelig spa, der kan det hele uden at være alt for fancy. Rimba-modellen er rig på funktionalitet, og der er også kælet for de designmæssige detaljer.

Designmæssigt er Rimba’en simpel og ligetil. Den mørke, blåbærfarvede ydervæg gør den til en neutral spiller i enhver tænkelig havesammensætning. Den hvide indervæg sikrer, at vandet fremstår lækkert og friskt – uden at det overdrives. Rimbaens simplicitet er på samme tid spa’ens charme. 

Funktionelt kommer Rimbaen spækket til randen med moderne udstyr og funktioner, der gør den til den rene fornøjelse at betjene. Mange af disse funktioner kan du selv styre via den medfølgende fjernbetjening, der nemt kan nås fra når du sidder i badet. Gennem fjernbetjeningen kan du aktivere bobler via spa’ens 138 indbyggede dyser, og du kan også selv justere hvor kraftigt de skal boble – vælg mellem 3 niveauer. Fjernbetjeningen tillader dig også at påbegynde forskellige rensefunktioner for at sikre, at vandet kontinuerligt holdes rent og pænt. Og selvfølgelig kan du også selv justere vandets varme, og slå den særlige heater til, der sørger for ekstra hurtig opvarmning af spa’ens indhold. Så bliver det ikke mere lækkert end det.

Læs med herunder, hvor du kan blive endnu klogere på nogle af de lækre features, der er ved MSpa Rimba’en.

6 x komfortable siddepuder i bunden af spa’en – Med lækre, bløde siddepuder i bunden af spaen er du og dine gæster sikret komfortable oplevelser i længere tid ad gangen. Siddepuderne gør, at det er virkelig rart at opholde sig i spa’en – også selvom man har været der i længere tid. Desuden sikrer siddepuderne også, at alle kender deres plads og ikke glider rundt i spa’en under brug, hvilket ofte kan vise sig at være en fordel.

3 forskellige rensefunktioner – Ligesom med andre populære oppustelige spa-bade fra MSpa finder du også i Rimba’en 3 forskellige rensefunktioner. Der er det almindelige filter, der sørger for at tage sig af alt det synlige affald, organiske materiale, mv., som over tid havner i bassinet. Derudover kan du også benytte dig af UV-lys, der effektivt og sikkert slår utallige mikroorganismer ihjel. Og sidst, men ikke mindst, så kommer MSpa Rimba også med en indbygget ozon-rengøringsteknik, der sikrer, at mængden af mikroorganismer, bakterier og vira holdes på et absolut minimum i spa-badet (husk dog, at du ikke må bruge spa-badet under en ozon-rengøring). 

138 Air Jets, der har 3 forskellige niveauer – Skal I have lækre bobler i spa-badet? Og måske endda på flere forskellige styrke-niveauer? Så kommer Rimbaen med netop de funktioner, der skal til for at realisere denne drøm. Boblerne masserer lækkert og dejligt hele din krop, og hvis du vil have mere hvor det kommer fra, så kan du nemt justere på styrken med den medfølgende fjernbetjening.

Fremhævede specifikationer:

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende.

Oppustelig udendørs spa

Hvad skal du kigge efter?

Hvad er en oppustelig spa?

En oppustelig spa er en anordning, som ved hjælp af simple remedier kan give dig den ultimative udendørs spa oplevelse. Selve den oppustelige spa består af et stort kar, som ved hjælp af strøm puster sig selv op. 

Du kan få oppustelige spaer i flere forskellige størrelser, og med varierende funktioner. De fleste oppustelige spaer kan for eksempel puste sig selv op på få minutter. 

Vandet opvarmes automatisk i spaen, og ved tilslutning til strømnettet kan din spa producere velgørende, masserende strømme i vandet. Visse typer oppustelig spa kan prale af en lang række forskellige features, som for eksempel et højt antal jet dyser og trinvis indstilling af boblernes styrke og antal.

Du kan vælge oppustelig spa til så få som to personer, og helt op til 7 – 8 personer. Det betyder at du kan hygge dig med resten af familien eller med vennerne mens i nyder de afslappende bobler og det varme vand.

Hvad koster en oppustelig spa?

Prisen på en oppustelig spa kan variere meget alt efter spaens størrelse, kapacitet og funktioner. Generelt vil en oppustelig spa komme til at stå dig imellem 1.000 og 10.000 kroner alt afhængig af hvilken model du vælger.

Det er altid en god idé at tjekke anmeldelser af oppustelig spa før du beslutter dig endeligt. Det er ikke sikkert at en billig oppustelig spa er det rette for dig og din familie. På den anden side er det heller ikke sikkert at den dyreste model nødvendigvis er den bedste.

Rundt omkring på det store internet kan du læse bedømmelser og anmeldelser af oppustelig spa, fra såvel brugere som spa kyndige. På den måde kan du danne dig et overblik over udvalget, og finde den oppustelig spa som matcher dine og din families behov og præferencer.

Kan jeg uden videre opstille en oppustelig spa i haven?

Med en oppustelig spa behøver du ikke at skulle i gang med det store forkromede byggeprojekt. Faktisk skal der slet ikke håndværkere på banen hvis du beslutter dig for at installere en oppustelig spa i din have. Og du behøver heller ikke at søge om byggetilladelse for at få lov at opstille en oppustelig spa i baghaven.

Det eneste, du skal bruge, er en god forlængerledning, således at du kan tilslutte spaens motor til elnettet – og så selvfølgelig vandforsyning. Her kan du sagtens bruge en helt almindelig haveslange. Pro tip: Hvis du lader slangen ligge ude i solen dagen lang, vil solen opvarme vandet i denne, således at du bruger mindre strøm på opvarmning af vandet i din udespa.

Du bør selvfølgelig sørge for at have målt haven op, så du er sikker på at have en plan grund på hvilken din oppustelige spa kan placeres. Ideelt skal du stille din spa på et helt jævnt flisebelagt underlag eller et trædæk – men en stabil græsplæne kan også være ganske fint. 

Her skal du dog være forberedt på at en oppustelig spa kan trykke græsset fladt. Derfor bør du med jævne mellemrum bør flytte din oppustelige spa, og pakke den væk om vinteren så græsset får en mulighed for at komme sig. Og du bør altid benytte et særligt underlag, som både kan stabilisere og beskytte undersiden af din oppustelige spa.

Hvordan holder jeg en oppustelig spa ren?

Ligesom det er tilfældet med et almindeligt stationært spabad, et vildmarksbad eller en udendørs jacuzzi, skal en oppustelig spa selvfølgelig rengøres en gang imellem. Ellers risikerer du at alger og bakterier ophober sig i vandet, hvilket på ingen måde er sundt for hverken dig, din familie, eller din oppustelige spa.

Først og fremmest bør du altid montere et effektivt vandfilter, som sikrer at urenheder ikke ødelægger systemet. Dyserne kan hurtigt gå i stykker, hvis fremmedlegemer sætter sig fast deri. Overdækning af spaen når den ikke er i brug kan forhindre blade og andre småting i at falde i vandet, hvorfor du bør sørge for at andet er dækket til inden du forlade spaen om aftenen.

Hvis du ikke ønsker at tømme din oppustelige spa for vand hver eneste dag, bør du samtidig sørge for at holde vandet rent. Det er vigtigt at du tester vandet for bakterier og alger inden du tænder spaen og hopper i. Ellers kan du risikere infektioner af mere eller mindre alvorlig art.

Føles kanten på din oppustelige spa glat og slimet, er det tydelig tegn på uønskede mikroorganismer. Og skummer vandet mere end normalt når du pisker rundt i det med hånden, kan det også være tegn på at det er bakterievækst i dit badevand.

Hold badevandet rent med klor

Du bør benytte godkendte klor tabletter eller granulat til at holde bakterier og alger på afstand. Disse kan, sammen med strimler til måling af klor og ph værdien i vandet, købes samme sted som du køber en oppustelig spa.

Når du har hældt klor i badevandet, skal det have lov at virke. Tænd for dyserne, og lad det klorholdige vand cirkulere i din oppustelige spa i en times tid. Dernæst bør klor værdien ligge på 3 – 5 ppm – og så er det sikkert at bruge udespaen. 

Klor kan som nævnt fås som tabletter, som fordeles i vandet ved hjælp af en flyde dispenser, eller i form af granulat som tilsættes badevandet. Husk at bruge handsker når du håndterer klorholdige materialer.

Du bør altid følge producentens anvisninger for rengøring og vedligeholdelse af en oppustelig spa. Disse kan nemlig variere fra model til model, og afhænge af bassinets kapacitet og funktioner.

Vil du være helt sikker på at din oppustelige spa er fri for bakterier og alger, kan du med stor fordel vælge en model som er udrustet med en såkaldt ozonator. En ozonator frigør ozon, som er en luftart der dræber bakterier. Med en ozonator slipper du for at skulle tilsætte så store mængder klor til dit badevand.

Hvor meget strøm og vand bruger en oppustelig spa?

Overvejer du at berige familiens bolig med en oppustelig spa, bør du samtidig tage strøm og vand forbruget i betragtning. Det er nemlig ikke kun engangsudgiften i forbindelse med anskaffelse af en oppustelig spa som kan gøre et indhug i husholdningsbudgettet.

En oppustelig spa til den lille familie – to børn og to voksne – holder en volumen på omtrent 700 liter vand. Bliver det således nødvendigt at tømme den et par gange i løbet af en sommer, løber det op i ganske mange liter vand. Og er det en tør sommer med vandingsforbud, kan det godt være svært at få spaen fyldt op.

En oppustelig spas strømforbrug afhænger i sagens natur af hvor ofte den bruges, dens volumen og funktioner samt isolationsevne, og om den bruges hele året rundt. Prisen på el spiller selvfølgelig også ind. Derfor er det svært at angive en nøjagtig pris på det strømforbrug, som en oppustelig spa repræsenterer.

Du skal regne med at lægge en ekstra omkostning på mindst 4.000 kroner til familiens årlige el regning. Dette er nemlig hvad en oppustelig spa med en god isoleringsevne kan nå at forbruge i løbet af en sæson. Har du købt en billig oppustelig spa med en ringe isoleringsevne, kan denne regning nemt fordobles.

Skal en oppustelig spa pakkes sammen efter brug?

Hvis du kun har planer om at bruge dit spabad i en weekend eller så, bør du sørge for at det bliver tømt og pakket sammen når weekenden er overstået. Du kan dog sagtens lade et oppustelig spa stå fremme gennem hele sæsonen, hvis du blot sørger for at beskytte det ved hjælp af overdækning når det ikke er i brug.

Når vinteren står for døren bør du rense din oppustelige spa grundigt og pakke den sammen. Hvis spaen står ude i temperaturer på under ti grader, kan den tage skade. Og du kan alligevel ikke bruge en oppustelig spa hvis temperaturen falder til omkring frysepunktet, hvorfor det under alle omstændigheder er bedre at stille den væk om vinteren.

Perfekt til familien

5/5

Bestway Lay-Z Spa Miami Airjet

Til den store familie

5/5