Professionel loftisolering – Derfor kan det betale sig

Loftisolering er alfa og omega. Hvorfor?

Jo, som du sikkert ved, stiger varme opad. Det betyder, at hvis dit loft og tag ikke er ordentligt isoleret, siver der en masse varme ud. Der siver også penge ud, for dårlig isolering kan nemlig ses på varmeregningen.

Derfor er der også mange gode grunde til at investere i professionel loftisolering. Med de rette håndværkere på opgaven er det som om, der bliver lagt et tæppe over dit hus. Det holder på varmen, så du ikke fyrer for fuglene og bruger unødige penge.

Hvorfor skal loftet isoleres?

Få professionel hjælp til loftisolering

Kan man isolere loftet selv? Det kan man sagtens, men det kræver tid, penge og energi. Det kræver også en hel del research, så du ved, hvordan du skal gå frem. Derudover skal du selvfølgelig have fat i de rigtige materialer, der passer til isoleringen af netop dit loft.

Hvis du synes, at det lyder lidt uoverskueligt, kan vi godt forstå dig. Selvom du sagtens kan isolere loftet selv, er der ikke nogen vej udenom, at det er et stort arbejde. Det er enormt vigtigt, at arbejdet bliver ordentligt udført. Ellers bliver isoleringen nemlig ikke meget bedre.

Slip for at bruge tid og penge på at gøre det selv

Der er næppe noget, der er så ærgerligt som at have brugt en masse tid og penge på noget, der ikke blev godt. Det undgår du ved at hyre en professionel isolatør eller et professionelt firma. Her får du hjælp af eksperter på området, så du er sikker på at nå i mål med en super loftisolering.

Med professionelle på opgaven kan du sove trygt om natten. Du kan bruge tiden på dét, der giver mening for dig. Det kan være en rigtig god investering – også fordi pengene tjener sig ind igen i form af besparelser på din varmeregning.

Hvad er loftisolering?

Loftisolering er en måde hvorpå, du forhindrer varmen i at sive ud af dit hus. Det er vigtigt, at hele din bolig er godt isoleret, og det gælder også på loftet. Tyngdeloven har nu engang bestemt, at varme stiger opad. Derfor er det ekstra vigtigt at sørge for god isolering af loftet.

Isolering af loftet kommer i flere typer og materialer. En professionel håndværker kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken type der passer bedst til din bolig.

3 materialer til loftisolering:

  • Stenuld (fx Rockwool)
  • Papiruld (fx Iso-Let)
  • Glasuld (fx Isover)

3 typer af loftisolering:

  • Ruller til isolering. Denne type isolering minder en smule om sølvpapir, og du har måske set den rundt om rør og lignende.
  • Isolerings-batts. Firkantede stykker som kan skæres til, og som er meget almindelige at bruge til isolering.
  • Granulat. Isolering der sprøjtes ud af professionelle. Det er en billig løsning, der yder høj modstand mod fugt og holder godt på varmen.

Mange firmaer tilbyder at komme ud og lave et isoleringstjek af din bolig. På den måde kan du blive klogere på, hvilken type isolering du har brug for, og hvad det kommer til at koste. Herefter kan du så overveje, om du har lyst til at indgå en aftale med håndværkeren.

Fordele ved god loftisolering

Der er rigtig mange fordele ved at isolere eller efterisolere dit loft. Når din bolig er i stand til at holde godt på varmen, er der mange ting, der bliver nemmere og billigere. Det bliver naturligvis også mere behageligt at opholde sig i huset – især om vinteren, hvor du ellers har frosset.

I det følgende gennemgår vi de største fordele ved at få loftet isoleret.

Pengene tjener sig selv hjem igen

Det er slet ikke til at komme udenom dén fordel, at du sparer penge på varmeregningen. God isolering betyder, at du ikke længere fyrer for fuglene, som man kalder det. I stedet holder din bolig på varmen, så du ikke behøver rende og skrue op for radiatoren hele tiden.

Det betyder også, at de penge du bruger på isolering, vil betale sig selv hjem igen. Det vil de gøre over en overskuelig periode, fordi din varmeregning falder betydeligt. Derfor bliver din bolig generelt også billigere at sidde i, hvilket er en rigtig behagelig bonus.

Loftisolering er en god investering

Udover at pengene tjener sig selv hjem igen er loftisolering faktisk også en rigtig god investering. Hvorfor? Fordi din bolig stiger i værdi! Din bolig bliver langt mere attraktiv på markedet, og du kan sælge den til en højere pris, når isoleringen er i orden.

Der er en række grunde til, at boligens værdi stiger, når isoleringen optimeres. Den bliver både energi- og klimaforbedret, billigere at sidde i og mere behagelig at bo i. Derfor vil den altså være mere værd på markedet, og du vil sandsynligvis også kunne sælge hurtigere.

Måske er det ikke lige nu, du står og tænker på at sælge din bolig. Måske vil du selv gerne nyde godt af den gode isolering i mange år endnu – måske for altid. Det skal du endelig også bare gøre. Ikke desto mindre kan det være meget betryggende at vide, at boligen har en vis værdi, hvis det en dag skulle blive aktuelt at sætte den på markedet.

Bedre klima og bedre indeklima

Der er to plusser ved god loftisolering, når det kommer til klimaet. Du bidrager nemlig både til et bedre klima generelt og optimerer dit indeklima. Lad os tage dem én ad gangen, så du er helt med på de klimamæssige fordele ved isolering.

Når loftet er ordentligt isoleret, behøver du ikke at bruge nær så meget varme. Det betyder, at du udleder mindre CO2. Dit klimaaftryk bliver altså mindre. Derudover bidrager isoleringen til et bedre indeklima i din bolig. Det er fordi, der er mindre risiko for fugt, og dermed også for svampetilstande som skimmelsvamp.

Du kan få håndværkerfradrag

Fordi din bolig bliver energi- og klimaforbedret med god isolering, kan du få håndværkerfradrag. Med fradraget kan du trække en del af håndværkernes arbejdstimer fra den samlede pris. Tilbuddet ændres fra år til år, så tallet kan variere en smule. Dit professionelle håndværkerfirma kan fortælle dig, præcis hvor meget du kan spare.

Hold varmen om vinteren

Boligen bliver langt mere behagelig at opholde sig i, når isoleringen fungerer. Hvis du fryser inden døre om vinteren, kan det sagtens skyldes mangelfuld isolering. Det er en stor lettelse at få isoleret fra gulv til loft. Nu skal du nemlig ikke løbe frem og tilbage og skrue på radiatoren, mens varmen siver ud mellem hænderne på dig.

Find den rette håndværker på Bolifo.dk

Du er nu blevet en hel del klogere på loftisolering, og hvorfor det er vigtigt. Nu er der bare tilbage at finde den rette håndværker til at ordne opgaven. Hos Bolifo.dk er det vores mission at hjælpe dig med netop dette. Derfor har vi gjort det til vores ekspertområde at matche dig op med de bedste håndværkere til opgaven.

På vores side kan du få et overblik over professionelle firmaer, priser, tilbud og aftaler. På den måde kan du nemt finde ud af, hvad der er den mest meningsfulde – og billige – aftale for dig. Vi mener, at det skal være gratis at gennemskue markedets og dets priser. Derfor koster det absolut ingenting at bruge vores tjeneste, og du kan benytte den helt uforpligtende.

Vi håber selvfølgelig, at du finder det helt rette håndværker-match til din opgave. Isolering er alfa og omega for at have en værdifuld bolig, samt et behageligt hjem. Derfor ønsker vi dig god vind med at finde den rette håndværker – og god isolering!