Hulmursisolering i Nordjylland – en solid investering

Hulmursisolering er en af de bedste ting du kan gøre for dit hus. Bor du i Nordjylland i ældre hus, er det oplagt at undersøge om det giver mening at foretage isolering af hulmur. Afhængigt af materiale og stand af den eksisterende isolering kan der nemlig være rigtigt mange penge at spare på varmeregningen ved at foretage hulmursisolering i Nordjylland. Men det er blot en af de mange fordele ved hulmursisolering. 

Er du på jagt efter en af følgende, så læs endelig videre i vores guide og bliv klogere på hulmursisolering. Her kan du få de svar du søger om f.eks.:

  • Hulmursisolering Nordjylland
  • Hulmursisolering Aalborg
  • Hulmursisolering Hjørring
  • Hulmursisolering Thisted
  • Hulmursisolering Nykøbing Mors
  • Hulmursisolering Skagen
  • Hulmursisolering Støvring

De vigtigste årsager til at foretage hulmursisolering

Hulmursisolering Nordjylland har nogle klare fordele for dig som husejer. Der kan nemlig være både penge at spare og også sundhedsmæssige fordele, afhængigt af hvor godt din bolig er isoleret i dag. De tre primære årsager er:

  • Bedre indeklima i din bolig

Går du op i din egen sundhed, så bør du forsikre dig om, at din bolig har et ordentligt indeklima. Hulmursisolering er med til at modvirke fugt, hvilket naturligvis ikke er optimalt for indeklimaet medmindre man har adresse i Randers Regnskov. Desuden medvirker hulmursisolering Nordjylland til at mindske træk og kulde, der trænger ind udefra.

  • Lavere varmeregning

Hulmursisolering gavner også din pengepung. Hvis ikke dit hus er isoleret ordentligt, så siver varmen langsomt ud, og dit varmeforbrug stiger. Det er langt fra optimalt. Tommelfingerreglen har tidligere været, at man snildt kunne spare de første 4-5.000 kr. på varmeregningen ved at hulmursisolere, men nutildags, hvor priserne på gas og el er eksploderet, kan der givetvis være endnu mere at spare.

  • Forøg din boligs værdi

Som et ekstra plus, hvis du for lavet isolering af hulmur, så kan din bolig også få et bedre energimærke. Årsagen er, at der udledes mindre CO2 fra boligen. Og lidt forsimplet kan man sige, at jo bedre energimærke din bolig har, jo mere er den værd. Og går du med salgstanker, så tænker vi ikke, at det er helt dumt. 

Hvad er hulmursisolering Nordjylland?

Hulmursisolering er – lidt som navnet antyder – en proces, hvorved hulmuren isoleres bedre. Dette sker enten ved at udfylde et tomrum – eller ved at udskifte det eksisterende isoleringsmateriale. De forskellige materialer har nemlig også forskellig hulmursisolering effekt. Er dette helt russisk for dig, så findes der heldigvis mange firmaer, der kan hjælpe med hulmursisolering i Nordjylland.

Varmen i et hus siver gradvist ud, fordi det ledes fra husets varme inderside til den kolde yderside. Hvor hurtigt dette sker afhænger af væggens materiale, da nogle typer af materialer leder varmen hurtigere end andre. Materialers evne til at lede varme angives med en såkaldt λ–værdi (udtales ”lambda-værdi”). Du skal blive fri for den kedelige tekniske forklaring, men kort forklaret, så bevæger varmen sig hurtigere for materialer med en høj λ–værdi, end for materialer med en lille λ –værdi. 

Regner man på effekten af isolering baseret på materialernes λ–værdi, så kan man f.eks. se, at isoleringseffekten er 140% bedre, hvis man skifter fra gammeldags Leca-kugler til den nyere og smartere papiruld. Læs mere om det lidt senere i guiden.

Mange firmaer tilbyder at komme ud og lave et isoleringstjek af din bolig. På den måde kan du blive klogere på, hvilken type isolering du har brug for, og hvad det kommer til at koste. Herefter kan du så overveje, om du har lyst til at indgå en aftale med håndværkeren.

Hulmursisolering pris Nordjylland – Hvad koster hulmursisolering?

For at svare på spørgsmålet ”Hvad koster hulmursisolering?”, så skal du se på størrelsen af din bolig, typen af isoleringsmateriale samt hvilket af de lokale firmaer, der udfører hulmursisolering i Nordjylland, du vælger. Prisen på isolering af hulmur ligger typisk på 120-200 kr./m2. Dette tal skal du så gange med antal m2 for at få den samlede hulmursisolering pris Nordjylland, som du efterspørger. Vær opmærksom på, at du hos mange firmaer kan få mængderabat alt efter hvor mange m2 hulmur, du ønsker at få isoleret. Det skal nemlig understreges, at der kan være forskel på, hvor stor behovet for isolering af hulmur er.

Tidligere har det været muligt at få hjælp til energirenovering af huse i Nordjylland og resten af Danmark – herunder hulmursisolering tilskud – fra Bygningspuljen. Desværre er hulmursisolering ikke længere på listen over godkendte tiltag. Ligeledes kunne man tidligere gøre brug af Håndværksfradraget, men dette er udfaset pr. 1. april 2022. 

Du er dog ikke helt på herrens mark, hvis du gerne vil have en hulmursisolering besparelse i Nordjylland. Er du på jagt efter et hulmursisolering tilbud eller billig hulmursisolering, så er der nemlig heldigvis mange dygtige firmaer fordelt over hele Nordjylland. Mange af dem har en ”hulmursisolering beregn pris”-funktion på deres hjemmeside, så du kan få beregnet en hulmursisolering pris med det samme – eller anmode om et tilbud på hulmursisolering fra firmaet. De vender oftest ret hurtigt tilbage.

Materialer til isolering af hulmur – Hvad skal man vælge?

Når du skal vælge materiale til isolering af hulmur findes der en lang række materialer at vælge imellem. Fælles for de mest udbredte materialer er, at de er meget lette. Det skyldes, at jo mindre materiale der er i hulmuren jo mere luft vil der samtidig være, og denne stillestående luft har den isolerende virkning. Det er samtidig vigtigt, at materialet er dårligt til at lede varme.

Materialer til isolering af hulmur kommer altid i form af granulat – dvs. små korn eller stykker, så det nemt kan fylde ind i murens hulrum. Det er dog noget af en jungle at finde rundt i, hvad der er det mest oplagte valg ift. hulmursisolering, størrelser mm. – tag blot et kig på denne hurtige liste, som vi sammenfattede efter en simpel Google-søgning:

  • hulmursisolering granulat
  • hulmursisolering kugler
  • hulmursisolering skum
  • hulmursisolering flamingo/polystyren
  • hulmursisolering papiruld
  • hulmursisolering glasuld
  • hulmursisolering stenuld
  • hulmursisolering mineraluld
  • hulmursisolering leca(nødder)

Hvilken isolering er bedst?

Når man før i tiden foretog hulmursisolering var mineraluld og polystyrenkugler (flamingo) blandt de mest populære materialer. I dag har andre materialer som f.eks. papiruld langsomt overtaget, da det er organisk og dermed mere miljøvenligt. Det belaster nemlig miljøet mindre – både under fremstilling og ifm. bortskaffelse.

Bygningsreglementet stiller krav ift. isoleringsevne, brandsikkerhed og modstandsdygtighed over for fugt, som alle materialer til hulmursisolering skal overholde. 

Ureaformaldehydskum (UF-skum) var meget anvendt til hulmursisolering i gamle dage, men det er ikke længere tilladt at benytte i Danmark. Når man bruger skum til hulmursisolering afgiver skummet nemlig formaldehyd, der i mange tilfælde har medført alvorlige problemer med indeklima. Derudover var det svært at kontrollere, hvor meget skum der blev blæst ind i murene, og derfor blev der ofte fyldt for meget i.

Hulmursisolering gør det selv

Man kan sagtens kaste sig ud i et ”hulmursisolering gør-det-selv projekt”, hvis man har evnerne og modet til det. I så fald kan du vælge selv at stå for arbejdet og leje de maskiner, som behøves. Om det er besværet værd er dog spørgsmålet. Det er nemlig en tidskrævende og ikke så ligetil proces. Samtidig skal man have in mente, at et typisk parcelhus med 70-90 m2 mur kan hulmursisoleres for under 20.000 kr. Uanset om du vælger ”isolering af hulmur gør-det-selv”-vejen eller får hjælp af et professionelt firma til at udføre det for dig, så er det dog det hele værd, da på den lange bane vil medføre store besparelser.

Hulmursisolering af ældre hus

Hvis du bor i et gammelt hus, så kan der være mange penge at spare ved at få isoleret husets mure, hulrum, lofter mm. Den gamle isolering kan nemlig have mistet den oprindelige isoleringsevne, da den kan være faldet sammen eller være af et materiale, som ikke holder så godt på varmen. Ved hulmursisolering af gamle huse starter man med at undersøge hulmuren ved at bore huller gennem fugen mellem murstenene, så man kan se om der er nok med hulrum. I eksempelvis murermestervillaer fra 1920’erne og frem er facaden for det meste en hulmur opbygning, som består af en formur og en bagmur, der er muret op parallelt og forbundet med såkaldte murbindere. Hulrummet mellem de to mure har typisk en bredde på minimum 5 cm, og det er her man kan blæse materialet til hulmursisolering ind.

Derfor skal du hulmursisolere

Som du forhåbentlig har fået forståelsen af ved at læse vores guide, så er der talrige fordele ved at få undersøgt og foretaget hulmursisolering – særligt, hvis du bor i et hus af ældre dato. Generelt er der en god fidus i at undersøge ens hulmure, hvis man ejer en villa opført før 1980. Der er nemlig mange årsager til, at det er en god ide at få isoleret hulmure, da den gamle isolering kan mistet isoleringsevnen eller være sunket sammen over tid. 

De vigtigste fordele omhandler indeklimaet, varmeregningen og ikke mindst miljøet, så hvorfor ikke bare komme i gang? Det er som regel gratis og uforpligtende at kontakte firmaer, der tilbyder hulmursisolering, så der er ikke noget forgjort i det. Dit hus vil takke dig!