Granitskærver – få hurtig pris lige her

Læs vores guide og få de bedste priser på granitskærver

Skal du have granitskærver til at pynte uden for dit hus? Så er prisen en afgørende parameter for de fleste. 

Og bare rolig – det behøver nemlig ikke at være dyrt.

Her på siden går vi i dybden med prisen på granitskærver. Vi ser både på hvad de koster at anskaffe, og så skal vi selvfølgelig også tale lidt om økonomien i at have granitskærver i sin have.

Bestil granitskærver til en god pris her

Prisen på granitskærver: Det koster de

Det koster selvfølgelig noget at forvandle din indkørsel, dine gangstier eller dine bede med de flotte granitskærver. Lad os lægge ud med at få nogle konkrete tal på bordet, og nuancere billedet bagefter.

Man udregner som regel prisen på granitskærver pr. ton. Og selve prisen pr. ton granitskærver svinger en smule. Typisk kan du dog finde granitskærver af en ønsket stenstørrelse til mellem 1.000 kr. og 1.200 kr. pr. ton. 

Vi har dog set granitskærver med en pris på sølle 750 kr. pr. ton. Hvis du skal finde en matchende pris skal du nok både til at lede lidt i markedet, og være villig til at forhandle med leverandøren. Det er en fordel, hvis du bestiller mange ton ad gangen. Under langt de fleste omstændigheder finder du ikke granitskærver billigere – hvis du overhovedet er så heldig at finde dem til denne pris. 

Og du kan selvfølgelig nemt finde granitskærver, der er dyrere end gennemsnittet. Vi har nemlig også spottet granitskærver til en pris på 1.600 kr. pr. ton.

Beregn nemt din pris på granitskærver (med eksempler)

Hvad din pris på granitskærver ender med at blive afhænger selvfølgelig af flere ting. Anskaffelsesprisen pr. ton er en af de primære parametre. Men du skal også forholde dig til hvor mange ton granitskærver, du skal bruge. Og her bliver det hurtigt en smule tricky.

Når man skal finde ud af hvor mange granitskærver, man skal bruge til et projekt, så tænker de fleste sjældent i vægt. Derimod er det langt nemmere at forholde sig til antallet af kubikmeter granitskærver, der skal bruges. Her skal du blot bruge arealet af det område, hvor du vil have granitskærverne til at ligge, og gange det op med tykkelsen af laget af granitskærver. Areal skriver du i kvadratmeter, og lagtykkelsen skriver du i meter.

Du skal som hovedregel gå efter at have et lag af granitskærver på mellem 4 og 7 cm. For tyndt et lag, og så dækker det ikke ordentligt. For tykt et lag, og så vil stenene glide mere rundt over tid – især i indkørsler. Desuden skal laget gerne være en smule tykkere, hvis du kommer op i de helt store størrelser granitskærver (30 mm. plus), så du sikrer, at det dækker ordentligt.

Her er et eksempel på beregning af mængden af granitskærver, der skal bruges til et projekt.

  • Areal: 50 kvm.
  • Ønsket lagtykkelse: 6 cm.
  • Antal kubikmeter granitskærver: 50 x 0,06 = 3 kubikmeter

Som tommelfingerregel vejer 1 kubikmeter granitskærver 1,7 ton. Den samlede vægt for 3 kubikmeter granitskærver er altså 3 x 1,7 ≈ 5 ton.

Med en gennemsnitspris på 1.100 kr. pr. ton granitskærver, så vil den samlede pris for eksemplet ligge på 5 x 1.100 = 5.500 kr. i alt.

Prissammenligning på sorte granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Prissammenligning på grå granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Granitskærvernes leveringsomkostninger bestemmer prisen

Når du skal finde granitskærver til en god pris, så er det især leveringsomkostningerne, der skaber udsving i priserne. Her giver vi dig et overblik over de forskellige måder, du kan anskaffe dig granitskærver på – og så viser vi dig den billigste leveringsform.

Du kan groft sagt anskaffe granitskærver på tre måder:

  • Du kan afhente selv (med trailer eller en stor bil)
  • Du kan bestille granitskærver i Big Bags
  • Du kan få et vognlæs

Hvis du blot skal bruge en lille mængde granitskærver, så kan du med fordel hente selv. Her har du igen to muligheder på hånden. Har du bil uden trailer, så giver det bedst mening at hente granitskærver i små sække i dit lokale byggemarked. Her kan du finde granitskærver i sække a’ 15-30 kg. til ca. 1 kr. pr. kg. Dem kan du nemt læsse bag i din bil. Det bliver dog hurtigt meget tungt, så vær opmærksom på ikke at overlæsse din bil med denne løsning.

Hvis du derimod har egen trailer, så kan det også give god mening at få et læs granitskærver ved en lokal grusgrav. Du skal blot tage kontakt til dem, og bede dem om hjælp med at læsse på, når du ankommer. Til gengæld skal du selv sørge for at læsse af, når du kommer tilbage med granitskærverne.

Hvis du skal bruge en større mængde granitskærver, så bliver det hurtigt billigere (både i tid og penge) at bestille levering. Og her har du igen to muligheder: få leveret i big bags eller i vognlæs.

Får du leveret med big bags, så har det den fordel, at du selv efter leveringen kan styre hvor granitskærverne skal hen, og hvornår de skal lægges ud. Der er samling på stenene i big bag’en inden brug, og de ligger ikke og flyder. Desuden er det nemt at dosere granitskærverne til de forskellige steder i haven, hvor du skal bruge dem. Dog er levering i big bags også den dyreste måde at få leveret granitskærver på.

Hvis du gerne vil have leveret granitskærver så billigt som muligt, så skal du få leveret gennem et vognlæs. Med et vognlæs granitskærver får du den billigste pris på levering pr. kubikmeter. Bestiller du nok, så kan du faktisk få leveringen til næsten ingen penge. Til gengæld kan et vognlæs være upraktisk at arbejde med hvis forholdene ikke er i orden, eller hvis du ikke har de rigtige redskaber. Med et vognlæs bliver granitskærverne nemlig leveret hos dig i en stor bunke på jorden. Så er det din egen opgave at fordele dem ud på arealet, eller tage dem med rundt i haven.

Størrelsen på granitskærverne vælter sjældent budgettet

Der er umiddelbart mange, der tænker, at store granitskærver er billigere end små. De store granitskærver kræver ikke lige så meget behandling som de små før de er parate til brug.

Men faktisk betyder størrelsen på granitskærver tæt på ingenting, når man kigger på prisen. Nogle gange vil du, fra samme udbyder, støde på store granitskærver, der er dyrere end de mindre varianter. Og nogle gange forholder det sig direkte omvendt.

Den udslagsgivende faktor på prisen på granitskærver i de forskellige størrelsesvarianter afhænger primært af udbud og efterspørgsel. Og da det er relativt nemt for grusgravene at tilpasse udbuddet til efterspørgslen på de forskellige varianter, så er der ikke de store prisforskelle. Du skal altså betale stort set det samme for store granitskærver som for små granitskærver.

Spar penge på granitskærver: Sådan gør du

Hvis du gerne vil spare penge på granitskærver, så er der her nogle gode råd at hente.

Først og fremmest skal du holde øje med de gode tilbud. Det sker fra tid til anden, at en udbyder af granitskærver kører et tilbud på en bestemt størrelse sten. Tilbuddet kan også komme til udtryk i form af mængderabatter, hvis du køber meget af gangen, eller som gratis fragt.

Dernæst skal du også tænke over hvor mange kubikmeter granitskærver du skal bruge. Jo mere du skal have, desto flere penge er der at spare, hvis du får granitskærverne leveret. Hvis du skal bruge mindre end én kubikmeter granitskærver, så er prisen typisk bedst hvis du selv henter dem. Læs sække bag i bilen, eller skaf en trailer, og kør ud til din lokale grusgrav. Husk dog at holde øje med hvor mange penge du bruger på brændstof, slid på bilen, leje af trailer. Og ja, selvfølgelig ikke mindst hvor meget af din egen tid, der også optages af opgaven.

Sidst kan du selvfølgelig også tænke over hvornår du skal bruge granitskærver igen. Har du mange haveprojekter fordelt ud over det næste år eller to? Så kan du med fordel få granitskærver leveret til alle mindre projekter på én gang. En eller flere big bags holder godt styr på stenene til mange forskellige formål.

Der er god økonomi i granitskærver i haven

Nu har vi efterhånden talt en del om priserne på granitskærver. Dog nytter det ikke altid at tænke over anskaffelsesprisen, når der skal købes nyt. Lige så relevant (hvis ikke endnu mere) er det at tænke på hvor mange penge, der kan spares eller tjenes, når det nye anvendes.

Granitskærver er populære valg til sten og grus i haven, på gangstier eller i indkørsler, fordi det stort set er vedligeholdelsesfrit. Ukrudt har svært ved at vokse i granitskærver – især hvis du lægger en bund af stenmel. Når først granitskærverne ligger der, så er der derfor ikke meget ekstra arbejde i dét. Og vi ved alle, at en vedligeholdelsesfri have er en udgiftsfri have.

Faktisk skal du blot bruge to ting, når du skal vedligeholde dit dække med granitskærver. For det første, så skal det rives fra tid til anden. Det tager ikke lang tid at gøre med en almindelig rive, og det er let arbejde.

For det andet, så skal du sørge for at fjerne løv og øvrigt nedfald, der lander på granitskærverne. Her kan du blot gå rundt og samle op med hænderne løbende – men du vil takke dig selv om efteråret, hvis du anskaffer dig en løvsuger. Hvis du lader løvet og øvrigt nedfald ligge, så vil det formulde med tiden – og det giver bedre betingelser til ukrudt i granitskærverne. Det vil du gerne undgå.

Som du kan se, så kan du både få granitskærver til en god pris, og så er der også rigtig god økonomi i en have med granitskærver. Jo hurtigere du får granitskærverne leveret, desto før kan du komme i gang med haveprojekter, som du nærmest ikke behøver at røre mere ved i fremtiden.

Bestil billige granitskærver her

Billige granitskærver – få hurtig pris lige her

Få hurtig pris på billige granitskærver

Er du på jagt efter billige granitskærver til et haveprojekt? Eller måske til din indkørsel? Eller noget helt tredje? Så er du landet det rette sted.

Her på siden hjælper vi dig med at få billige granitskærver. Vi giver dig både et overblik over de priser, du kan forvente på granitskærver. Og derudover giver vi dig selvfølgelig også nogle tips og tricks til hvordan du kan spare flere penge på granitskærver. Læs derfor med til slutningen af siden her, hvor vi kommer med alle de ekstra guldkorn.

Du kan selvfølgelig også gå direkte til fadet, og bestille billige granitskærver her.

Du kan finde billige granitskærver til alle formål

Uanset hvad du skal bruge granitskærver til, så er det en ganske prisvenlig måde at få flotte udendørs anlæg på. Det kan sagtens lade sig gøre at anskaffe sig billige granitskærver – uanset om du så vil have store eller små profiler.

Gennemsnitsprisen for et ton granitskærver ligger på mellem 1.000 kr. og 1.200 kr. Dog kan du ofte også finde både billigere granitskærver – og dyrere ditto. Blandt de billige granitskærver har vi set priser helt nede omkring de 750 kr. pr. ton. For de dyreste granitskærver kan du omvendt komme op og betale det dobbelte – 1.500 kr. pr. ton.

Vi skal se mere på hvordan du finder billige granitskærver lidt længere nede på siden. Men inden vi når dertil, så er det nødvendigt, at du ved hvor mange granitskærver du skal bruge. Læs med herunder, hvor vi giver dig en lyn-guide til at finde ud af det.

Regn det selv ud: Hvor mange granitskærver skal du bruge?

Du har besluttet dig for at pynte husets omgivelser med anlæg af granitskærver. Men hvor mange granitskærver skal du bruge? Her får du en hurtig indføring i hvordan du regner det ud.

Når du skal købe granitskærver, så betaler du pr. ton. Men når du omvendt skal bruge granitskærver, så må man tænke i kubikmeter. Og det er faktisk ganske nemt at finde ud af hvor mange kubikmeter granitskærver, du skal bruge til dit projekt.

Du skal først kende til arealet af det område, du vil have dækket med granitskærver. Udregn det i kvadratmeter. Dernæst skal du beslutte dig for tykkelsen af laget, du vil lægge. Her er det ofte mellem 5 og 7 cm., der skal til. 

Når du ganger de to tal sammen – arealet i kvadratmeter, og tykkelsen i meter – så har du antallet af kubikmeter granitskærver, du skal bruge.

Eksempel: Lad os sige, at du skal have dækket indkørslen med granitskærver. Arealet er 100 kvm., og tykkelsen er 7 cm. Så laver du blot følgende regnestykke: 100 x 0,07 = 7 kubikmeter granitskærver. 

Når du har fundet mængden af kubikmeter, du skal bruge, så skal du omregne volumen tilbage til ton. Én kubikmeter granitskærver vejer ca. 1,7 ton, så hvis du skal bruge 7 kubikmeter ser regnestykket sådan her ud: 1,7 x 7 ≈ 12 ton.

Hvis du kan finde granitskærverne til 1.000 kr. pr. ton, så vil det altså koste 12.000 kr. at dække indkørslen med granitskærver.

Der der dog flere penge at spare i dette regnestykke. Læs med herunder, og se hvordan du kan gøre det endnu billigere.

Prissammenligning på sorte granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Prissammenligning på grå granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Sparetip nr. 1: Find de gode tilbud

Vores første og bedste sparetip er simpelthen at gå på jagt efter de gode tilbud. Du kan finkæmme udbyderne på internettet for at finde dem, der tilbyder de billigste granitskærver. 

Alternativt kan du selv ringe rundt til de forskellige grusgrave, der ligger i nærheden af dig. Fortæl dem om dit behov, spørg ind til deres priser, og se om du kan forhandle dig frem til noget lidt billigere. 

Ofte kan du fx vinde lidt ved at lave et hurtigt udbud mellem de forskellige grusgrave. Får du et godt tilbud fra én, så kontakt de andre, og spørg om de kan slå det. Du skal nok se, at går der lidt konkurrence i at vinde dig som kunde, så skal du nok få det lidt billigere.

Du kan også nemt få et rigtig godt og konkurrencedygtigt tilbud herunder gennem vores samarbejdspartnere. Så slipper du for at ringe rundt, og får en god pris med det samme.

Bestil billige granitskærver her

Sparetip nr. 2: Køb stort ind og få billig levering

Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du køber stort ind. Når du handler mange kubikmeter granitskærver af gangen, så kan du nemlig hurtigt komme til at spare penge på transporten.

Desto større din ordre er, desto større margin er der også at give rabat af efter fragtmanden er betalt. Derfor vil du ofte opleve, at firmaerne giver faste rabatter på større læs. Du kan få tilsvarende rabatter hos grusgravene, hvis du handler der. Vær ikke bange for at spørge ind til sådanne mængderabatter – det er helt normalt, når man handler i denne branche.

Sparetip nr. 3: Få leveret med læs istedet for big bag

Når du får leveret granitskærver hjem til dig, så har du to muligheder: du kan enten få leveret i big bags, eller med en lastvogn.

Hvis du får leveret et læs med lastvogn, så er det alt andet lige billigere end hvis du skal have leveret granitskærver i big bags. Årsagen er, at du med læs sparer penge på emballage samt pakning, håndtering og paller. Et læs bliver simpelthen bare læsset af ude ved dig på et sted, du ønsker – hvor lastvognen kan komme frem, selvfølgelig.

Ulempen her er selvfølgelig, at det godt kan være lidt svært at arbejde med et læs granitskærver, der blot er blevet lagt i en bunke på jorden. I en big bag kan man rykke rundt med pallen uden at spilde. Men der skal altså noget mere arbejde til at læsse i en trillebør, og køre granitskærverne rundt. Du undgår selvfølgelig det ekstra hårde arbejde med et læs, hvis du selv har en bobcat eller lignende.

Sparetip nr. 4: Spar på lagtykkelsen af granitskærver

Dette er lidt af et “snydetrick”, og du skal passe på med at udnytte idéen om at spare på lagtykkelsen for meget. Men faktisk er dette et besparelsesområde, som langt de færreste taler om. Du kan nemlig spare på lagtykkelsen, når du skal have granitskærver.

Lad os tage udgangspunkt i eksemplet fra længere oppe på siden. Med et 7 cm. lag kunne man dække en indkørsel på 100 kvm. med granitskærver for ca. 12.000 kr. Men faktisk er 7 cm. i toppen af intervallet for en gennemsnitlig lagtykkelse. Du kan faktisk ofte klare dig med lag, der er ned til 5 cm. tykke.

Hvis du skraber 2 cm. af laget, som indkørslen skulle dækkes med, så giver det en besparelse på næsten 30%. I så fald ville du kunne spare ca. 3.500 kr. på granitskærver til din indkørsel, blot ved at ændre på lagtykkelsen.

Det skal selvfølgelig understreges, at du ikke bør komme ud i en situation, hvor du har for få granitskærver til dit projekt. Hvis laget er for tyndt, så risikerer du, at det ikke dækker. Og hvis du har spredt granitskærverne ud blot for at konstatere, at du mangler en ekstra kubikmeter skærver, så kommer den sidste kubikmeter granitskærver til at koste mere relativt til det første læs, du fik.

Omvendt vil du heller ikke have for meget. Det er svært at komme af med overskydende granitskærver. Det kan også være en ulempe bare at hælde dem oven i dit projekt – fx en indkørsel. Du risikerer, at laget bliver for tykt, og at bilen vil trække tydelige spor gennem granitskærverne. Det skal rives oftere, og det ser ikke så pænt ud.

Når du sparer på lagtykkelsen af granitskærver, så bør du derfor ikke sigte efter det lavest accepterede lag i intervallet 5-7 cm. Gå efter 5,5 eller 6 cm. – det er tilstrækkeligt til de fleste formål, og du er sikker på, at det kan dække.

Her skal du helst ikke spare, når du skal have granitskærver

Med alle vores tips til billige granitskærver kan det være fristende at spare hvorend man kan. Men man kan også blive for kreativ i jagten på billige granitskærver. Et af de steder, hvor du helst ikke bør spare på granitskærverne, er på underlaget.

Under granitskærver skal du helst have et underlag, der sikrer, at der ikke vokser ukrudt op mellem stenene. Vist nok er granitskærver ikke det bedste miljø for ukrudt at vokse i, men det kan godt lade sig gøre under de rette betingelser. Og ukrudt i granitskærver ser ikke pænt ud. Ukrudten kan også være svær at komme til livs, når først den har fået lov at brede sig under granitskærverne.

Du kan forebygge langt det meste ukrudt i granitskærverne ved at sikre, at der ligger et ordentligt underlag under stenene. Den billigste metode er her at bruge en ukrudtsdug. Du kan finde ukrudtsduge ganske billigt i langt de fleste byggemarkeder. 

Ukrudtsduge holder dog ikke evigt. Faktisk skal du højst regne med en ukrudtsdug nogle få sæsoner, før den begynder at forfalde og danne huller. Og så kan ukrudten altså komme op igennem igen.

Bedre (men lidt dyrere) er det at investere i et solidt lag af stenmel. Stenmel er faktisk ligesom granitskærver – blot i sandformat. Et godt lag stenmel holder fantastisk længe, og udvandes ikke, så du skal ikke tænke på at vedligeholde det.

Når granitskærverne har fået et godt underlag, så skal du blot beskytte gruset mod formuldning af løv og øvrigt nedfald. Det gør du ganske simpelt ved at bruge en løvsuger en gang imellem – mere hyppigt om efteråret, hvor løvfaldet er på sit højeste, selvfølgelig. 

Skal du i gang med at anskaffe granitskærver i dag? Kom i gang med det samme, og bestil et rigtig godt og konkurrencedygtigt tilbud herunder.

Granitskærver tilbud – få hurtig tilbud her

Find de bedste tilbud på granitskærver

Søger du et godt tilbud på granitskærver til dit haveprojekt? Eller måske til din indkørsel? Så er du landet det rette sted.

Her på siden vejleder vi dig til markedets bedste tilbud på granitskærver. Derudover sørger vi også for at give dig nogle gode tips og tricks med på vejen. Dem kan du bruge til at opnå en endnu bedre pris på granitskræver. De bedste af disse guldkorn finder du til sidst, så læs med hele vejen for at få de bedste tilbud på granitskærver.

Sådan spotter du de gode tilbud på granitskærver

Hvordan ved du om et tilbud på granitskærver er godt eller mindre godt? Der er mange derude, som er parate til at kaste tilbud i din retning for at få dig til at bide på. Det er bare ikke alle tilbud, der er lige gode. 

Her får du nogle huskeregler, som du kan gå ud fra, når du skal vurdere de forskellige tilbud på granitskærver.

Huskeregel nr. 1: Der er forskel på den mængde granitskærver du køber, og den mængde, du skal bruge. 

Når du køber granitskærver, så vil udbyderne typisk sælge til en fast pris pr. ton. Men du har garanteret regnet dit behov ud i kubikmeter. Og her er det vigtigt for dig at vide, at et ton granitskærver ikke er det samme som en kubikmeter granitskærver.

Faktisk skal du anskaffe dig mellem 1,5 og 1,7 ton granitskærver før du har en kubikmeter. Hvis du skal bruge 4 kubikmeter granitskærver, så skal du altså indhente et tilbud på mellem 6 og 7 ton. Først når du har styr på denne tommelfingerregel kan du regne dine præcise udgifter ud, når du skal vurdere et tilbud på granitskærver.

Huskeregel nr. 2: Læg mærke til hvordan granitskærverne leveres.

Som udgangspunkt er læs-levering altid billigere end levering i big bag. Årsagen er, at der med en levering i big bag tilløber omkostninger til emballage, pakning, paller og håndtering. Hvis du støder på et tilbud på granitskærver, hvor du får leveret i big bags, så kan du næsten altid finde et tilbud på en tilsvarende mængde billigere, hvis du får leveret i læs.

Huskeregel nr. 3: Hold øje med mindste-mængderne.

Hvis du får en rigtig god pris på granitskærver, så kan det være fordi du binder dig til at købe en bestemt mængde.

Jo flere granitskærver du køber af gangen, desto mere mængderabat kan du få på købet. Og hvis du skal have granitskærver til en rigtig god pris pr. ton, så skal du ofte op i en bestilling på adskillige ton granitskærver. Mange tilbudssider giver blot en pris pr. ton granitskærver, og så er mængden skrevet med småt. Hold øjnene åbne, og brug din kritiske sans, når du bestiller et tilbud.

Prissammenligning på sorte granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Prissammenligning på grå granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Sammenlign tilbud på granitskærver med gennemsnitsprisen

Et tilbud på granitskærver kan nemt se flot ud, hvis man blot ser hvad den samme udbyder tidligere har taget for en tilsvarende mængde. 

Men hvis du skal vurdere om et tilbud på granitskærver virkelig er godt, så skal du altså ikke sammenligne med udbyderens egne før-priser. Derimod bør du holde tilbudsprisen op mod den gennemsnitlige markedspris på granitskærver.

Et ton granitskærver koster i gennemsnit mellem 1.000 kr. og 1.200 kr. i Danmark. Dog kan du selvfølgelig både finde granitskærver, der koster mindre pr. ton – og også nogle, der koster mere.

I den billige ende har vi set priser, der ligger rundt nede omkring de 700 kr. pr. ton. Dét er ekstraordinært billigt, og lader sig kun gøre, hvis du bestiller mange ton af gangen. Får du et tilbud på granitskærver, der ligger i dette leje, så kan du godt prise dig selv heldig – slå til med det samme.

I den dyrere ende kan du finde granitskærver, der koster omkring de 1.500-1.600 kr. Det kan være lokale forhold eller transportudgifter, der er udslagsgivende her.

Sådan beregner du hvor mange granitskærver du skal bruge

Når du skal hente et tilbud på granitskærver, så har du brug for at vide hvad dit behov er. Her kan du på forhånd beregne den nøjagtige mængde, som du skal bruge.

Du beregner dit behov for granitskærver i kubikmeter. Først skal du kende til størrelsen på det areal, du skal have dækket med granitskærver. Dernæst beslutter du dig for en lagtykkelse – det vil typisk være mellem 5 og 7 cm., alt afhængig af smag, funktion og behov. Til sidst kan du udregne dit behov ved at gange arealstørrelsen i kvm. med lagtykkelsen i meter.

For eksempel vil et areal på 30 kvm., og en lagtykkelse på 7 cm. give et behov på 30 x 0,07 ≈ 2 kubikmeter granitskærver.

Når du har beregnet mængden af kubikmeter granitskærver, du skal bruge, så kan du omregne denne volumen til ton. Det gør du ved at tage antallet af kubikmeter og gange det med 1,7. I forhenværende tilfælde kan vi lave regnestykket: 2 x 1,7 ≈ 3,5 ton granitskærver. I dette tilfælde ville vi reducere lagtykkelsen til 6 cm., og bestille et tilbud på 3 ton granitskærver.

Hold øje med tilbud på granitskærver i byggemarkederne

Nogle gange kan du være heldig at finde tilbud på mindre sække med granitskærver i byggemarkederne rundt omkring. Årsagen til disse tilbud kan være, at efterspørgslen har været mindre end ventet, eller at byggemarkederne blot kører nogle kampagner for at lokke kunder til.

Selvfølgelig kræver det noget ekstra arbejde fra din side, hvis du vil læsse op på granitskærver gennem sække a’ 30 kg. Men hvor langt er de fleste af os da ikke villige til at gå, hvis tilbuddet på granitskærverne er i orden?

I alle tilfælde kan du ofte benytte dig af disse tilbud, der som regel trækker prisen på granitskærver godt ned. Hold øje med byggemarkedernes tilbudsaviser – de varsler ofte tilbuddene lidt i forvejen.

Spar flere penge på granitskærver: Sådan gør du

Har du hentet det bedste tilbud på granitskærver, der er at finde i markedet, og synes du stadig ikke, at prisen rammer det rigtige niveau? Så er der her nogle råd at hente, der måske kan spare dig for endnu flere penge.

Sparetip nr. 1: Spørg naboen om de vil være med i indkøbet.

Når du handler granitskærver, og jagter de gode tilbud, så er mængder alfa og omega for rabatten. Jo større mængder du kan købe af gangen, desto bedre tilbud og priser på granitskærver får du.

Du kan overveje, om ikke naboen skal inviteres med i planlægningen af udendørs-arealerne. En af dine naboer kan garanteret også bruge en kubikmeter granitskærver eller to til dét projekt, der alligevel blev udskudt i årevis. 

Et alternativ er også at bestille en større mængde granitskærver end du skal bruge nu og her. Så kan du gemme resten til senere projekter i haven.

Sparetip nr. 2: Overvej en mindre lagtykkelse.

Den anbefalede lagtykkelse på granitskærver ligger på mellem 5 og 7 cm. (Dog kan dette tal godt svinge lidt alt afhængig af granitskærvernes funktion.) Hvis du skal have et større areal dækket med granitskærver, så kan du med fordel overveje, om ikke du kan gå med en lagtykkelse, der nærmer sig de 5 cm. istedet for 7 cm. Det kan hurtigt komme til at spare dig for flere tusinde kroner uden at betyde, at laget ikke er dækkende. 

Du skal selvfølgelig passe ekstra godt på med at lave et lag, der er tyndere end de anbefalede 5 cm. Hvis dit lag af granitskærver er tyndere end 5 cm., så risikerer du “huller” i belægningen – og det er ikke kønt.

Sparetip nr. 3: Lad granitskærver fylde et mindre areal end først planlagt.

Hvis du stadig har svært ved at acceptere prisen på de bedste tilbud på granitskærver, så bør du overveje om ikke du skal gå med et mindre areal i første omgang. Istedet for at dække både indkørsel og gangstier med granitskærver, så nøjes med indkørslen i første omgang. 

Du kan også vælge at indsnævre indkørslen med 10-15 cm. i en af siderne, og anlægge en lille græsbro istedet. Hvis du har en lang indkørsel, så kan denne lille detalje igen potentielt spare dig for tusinder af kroner. Og hvem ved – måske er resultatet endnu bedre end en “ren” indkørsel bestående udelukkende af granitskærver?

Her er det fantasien, der sætter grænser. Så vær kreativ, og få pengene til at række ved at ændre lidt i planerne undervejs.