Granitskærver pris – få hurtig pris lige her

Læs vores 2022 guide og få de bedste priser på granitskærver

Skal du have granitskærver til at pynte uden for dit hus? Så er prisen en afgørende parameter for de fleste. 

Og bare rolig – det behøver nemlig ikke at være dyrt.

Her på siden går vi i dybden med prisen på granitskærver. Vi ser både på hvad de koster at anskaffe, og så skal vi selvfølgelig også tale lidt om økonomien i at have granitskærver i sin have.

Bestil granitskærver til en god pris her

Prisen på granitskærver: Det koster de

Det koster selvfølgelig noget at forvandle din indkørsel, dine gangstier eller dine bede med de flotte granitskærver. Lad os lægge ud med at få nogle konkrete tal på bordet, og nuancere billedet bagefter.

Man udregner som regel prisen på granitskærver pr. ton. Og selve prisen pr. ton granitskærver svinger en smule. Typisk kan du dog finde granitskærver af en ønsket stenstørrelse til mellem 1.000 kr. og 1.200 kr. pr. ton. 

Vi har dog set granitskærver med en pris på sølle 750 kr. pr. ton. Hvis du skal finde en matchende pris skal du nok både til at lede lidt i markedet, og være villig til at forhandle med leverandøren. Det er en fordel, hvis du bestiller mange ton ad gangen. Under langt de fleste omstændigheder finder du ikke granitskærver billigere – hvis du overhovedet er så heldig at finde dem til denne pris. 

Og du kan selvfølgelig nemt finde granitskærver, der er dyrere end gennemsnittet. Vi har nemlig også spottet granitskærver til en pris på 1.600 kr. pr. ton.

Beregn nemt din pris på granitskærver (med eksempler)

Hvad din pris på granitskærver ender med at blive afhænger selvfølgelig af flere ting. Anskaffelsesprisen pr. ton er en af de primære parametre. Men du skal også forholde dig til hvor mange ton granitskærver, du skal bruge. Og her bliver det hurtigt en smule tricky.

Når man skal finde ud af hvor mange granitskærver, man skal bruge til et projekt, så tænker de fleste sjældent i vægt. Derimod er det langt nemmere at forholde sig til antallet af kubikmeter granitskærver, der skal bruges. Her skal du blot bruge arealet af det område, hvor du vil have granitskærverne til at ligge, og gange det op med tykkelsen af laget af granitskærver. Areal skriver du i kvadratmeter, og lagtykkelsen skriver du i meter.

Du skal som hovedregel gå efter at have et lag af granitskærver på mellem 4 og 7 cm. For tyndt et lag, og så dækker det ikke ordentligt. For tykt et lag, og så vil stenene glide mere rundt over tid – især i indkørsler. Desuden skal laget gerne være en smule tykkere, hvis du kommer op i de helt store størrelser granitskærver (30 mm. plus), så du sikrer, at det dækker ordentligt.

Her er et eksempel på beregning af mængden af granitskærver, der skal bruges til et projekt.

  • Areal: 50 kvm.
  • Ønsket lagtykkelse: 6 cm.
  • Antal kubikmeter granitskærver: 50 x 0,06 = 3 kubikmeter

Som tommelfingerregel vejer 1 kubikmeter granitskærver 1,7 ton. Den samlede vægt for 3 kubikmeter granitskærver er altså 3 x 1,7 ≈ 5 ton.

Med en gennemsnitspris på 1.100 kr. pr. ton granitskærver, så vil den samlede pris for eksemplet ligge på 5 x 1.100 = 5.500 kr. i alt.

Prissammenligning på sorte granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Prissammenligning på grå granitskærver.

Priserne opdateres løbende.

Granitskærvernes leveringsomkostninger bestemmer prisen

Når du skal finde granitskærver til en god pris, så er det især leveringsomkostningerne, der skaber udsving i priserne. Her giver vi dig et overblik over de forskellige måder, du kan anskaffe dig granitskærver på – og så viser vi dig den billigste leveringsform.

Du kan groft sagt anskaffe granitskærver på tre måder:

  • Du kan afhente selv (med trailer eller en stor bil)
  • Du kan bestille granitskærver i Big Bags
  • Du kan få et vognlæs

Hvis du blot skal bruge en lille mængde granitskærver, så kan du med fordel hente selv. Her har du igen to muligheder på hånden. Har du bil uden trailer, så giver det bedst mening at hente granitskærver i små sække i dit lokale byggemarked. Her kan du finde granitskærver i sække a’ 15-30 kg. til ca. 1 kr. pr. kg. Dem kan du nemt læsse bag i din bil. Det bliver dog hurtigt meget tungt, så vær opmærksom på ikke at overlæsse din bil med denne løsning.

Hvis du derimod har egen trailer, så kan det også give god mening at få et læs granitskærver ved en lokal grusgrav. Du skal blot tage kontakt til dem, og bede dem om hjælp med at læsse på, når du ankommer. Til gengæld skal du selv sørge for at læsse af, når du kommer tilbage med granitskærverne.

Hvis du skal bruge en større mængde granitskærver, så bliver det hurtigt billigere (både i tid og penge) at bestille levering. Og her har du igen to muligheder: få leveret i big bags eller i vognlæs.

Får du leveret med big bags, så har det den fordel, at du selv efter leveringen kan styre hvor granitskærverne skal hen, og hvornår de skal lægges ud. Der er samling på stenene i big bag’en inden brug, og de ligger ikke og flyder. Desuden er det nemt at dosere granitskærverne til de forskellige steder i haven, hvor du skal bruge dem. Dog er levering i big bags også den dyreste måde at få leveret granitskærver på.

Hvis du gerne vil have leveret granitskærver så billigt som muligt, så skal du få leveret gennem et vognlæs. Med et vognlæs granitskærver får du den billigste pris på levering pr. kubikmeter. Bestiller du nok, så kan du faktisk få leveringen til næsten ingen penge. Til gengæld kan et vognlæs være upraktisk at arbejde med hvis forholdene ikke er i orden, eller hvis du ikke har de rigtige redskaber. Med et vognlæs bliver granitskærverne nemlig leveret hos dig i en stor bunke på jorden. Så er det din egen opgave at fordele dem ud på arealet, eller tage dem med rundt i haven.

Størrelsen på granitskærverne vælter sjældent budgettet

Der er umiddelbart mange, der tænker, at store granitskærver er billigere end små. De store granitskærver kræver ikke lige så meget behandling som de små før de er parate til brug.

Men faktisk betyder størrelsen på granitskærver tæt på ingenting, når man kigger på prisen. Nogle gange vil du, fra samme udbyder, støde på store granitskærver, der er dyrere end de mindre varianter. Og nogle gange forholder det sig direkte omvendt.

Den udslagsgivende faktor på prisen på granitskærver i de forskellige størrelsesvarianter afhænger primært af udbud og efterspørgsel. Og da det er relativt nemt for grusgravene at tilpasse udbuddet til efterspørgslen på de forskellige varianter, så er der ikke de store prisforskelle. Du skal altså betale stort set det samme for store granitskærver som for små granitskærver.

Spar penge på granitskærver: Sådan gør du

Hvis du gerne vil spare penge på granitskærver, så er der her nogle gode råd at hente.

Først og fremmest skal du holde øje med de gode tilbud. Det sker fra tid til anden, at en udbyder af granitskærver kører et tilbud på en bestemt størrelse sten. Tilbuddet kan også komme til udtryk i form af mængderabatter, hvis du køber meget af gangen, eller som gratis fragt.

Dernæst skal du også tænke over hvor mange kubikmeter granitskærver du skal bruge. Jo mere du skal have, desto flere penge er der at spare, hvis du får granitskærverne leveret. Hvis du skal bruge mindre end én kubikmeter granitskærver, så er prisen typisk bedst hvis du selv henter dem. Læs sække bag i bilen, eller skaf en trailer, og kør ud til din lokale grusgrav. Husk dog at holde øje med hvor mange penge du bruger på brændstof, slid på bilen, leje af trailer. Og ja, selvfølgelig ikke mindst hvor meget af din egen tid, der også optages af opgaven.

Sidst kan du selvfølgelig også tænke over hvornår du skal bruge granitskærver igen. Har du mange haveprojekter fordelt ud over det næste år eller to? Så kan du med fordel få granitskærver leveret til alle mindre projekter på én gang. En eller flere big bags holder godt styr på stenene til mange forskellige formål.

Der er god økonomi i granitskærver i haven

Nu har vi efterhånden talt en del om priserne på granitskærver. Dog nytter det ikke altid at tænke over anskaffelsesprisen, når der skal købes nyt. Lige så relevant (hvis ikke endnu mere) er det at tænke på hvor mange penge, der kan spares eller tjenes, når det nye anvendes.

Granitskærver er populære valg til sten og grus i haven, på gangstier eller i indkørsler, fordi det stort set er vedligeholdelsesfrit. Ukrudt har svært ved at vokse i granitskærver – især hvis du lægger en bund af stenmel. Når først granitskærverne ligger der, så er der derfor ikke meget ekstra arbejde i dét. Og vi ved alle, at en vedligeholdelsesfri have er en udgiftsfri have.

Faktisk skal du blot bruge to ting, når du skal vedligeholde dit dække med granitskærver. For det første, så skal det rives fra tid til anden. Det tager ikke lang tid at gøre med en almindelig rive, og det er let arbejde.

For det andet, så skal du sørge for at fjerne løv og øvrigt nedfald, der lander på granitskærverne. Her kan du blot gå rundt og samle op med hænderne løbende – men du vil takke dig selv om efteråret, hvis du anskaffer dig en løvsuger. Hvis du lader løvet og øvrigt nedfald ligge, så vil det formulde med tiden – og det giver bedre betingelser til ukrudt i granitskærverne. Det vil du gerne undgå.

Som du kan se, så kan du både få granitskærver til en god pris, og så er der også rigtig god økonomi i en have med granitskærver. Jo hurtigere du får granitskærverne leveret, desto før kan du komme i gang med haveprojekter, som du nærmest ikke behøver at røre mere ved i fremtiden.

Bestil billige granitskærver her