Pejsecenter

– Find dit lokale pejsecenter

Er du på udkig efter et pejsecenter – eller skal du vide hvad du kan bruge et pejsecenter til? Så er du landet det rette sted.

Her på siden giver vi dig et komplet overblik over pejsecentre. Og her mener vi både et overblik over de pejsecentre, du kan finde nær dig – og selvfølgelig også et overblik over hvad du kan forvente at finde hos et pejsecenter.

Hvad er et pejsecenter?

Lad os lægge ud med at finde ud af hvad et pejsecenter helt nøjagtigt er.

Et pejsecenter er en forhandler af pejse, brændeovne, pillebrændeovne og øvrige opvarmningsløsninger, der anvender beskyttet afbrænding i selve boligen. Et pejsecenter forhandler typisk moderne pejse og brændeovne, og du kan finde produkter i alle størrelser og prisklasser. Du kan også få personlig vejledning i et pejsecenter – både ift. optænding, placering, vedligeholdelse, osv.

Få et overblik over pejsecentre nær dig

Et pejsecenter er en nicheforhandler af nicheprodukter. Derfor skal du også kun forvente at finde pejsecentre i landets større byer (med indbyggertal 20.000+), men med få undtagelser. Der findes ca. 80 pejsecentre i Danmark, fordelt relativt jævnt ud over landet.

Det er let at få et overblik over pejsecentre nær dig. En hurtig Google-søgning på “pejsecenter + [din by/dit område]” bringer dig i mål. Du kan også finde et glimrende overblik over de gode pejsecentre i landet her på siden.

Hvad kan et pejsecenter hjælpe dig med?

Du kan få hjælp med mange ting i et pejsecenter. Herunder lister vi nogle af de primære ting, du kan finde i pejsecentre landet over.

Find billige pejse og billige brændeovne

Det er selvfølgelig ikke køkkener, men derimod pejse og brændeovne, som du finder i landets pejsecentre. Det burde lidt sige sig selv.

Udvalget i pejsecentrene landet over varierer selvfølgelig, alt efter hvilket pejsecenter du besøger. Nogle pejsecentre tilbyder et bredt udvalg fra mange forskellige producenter, og i mange forskellige stilarter. Andre pejsecentre tilbyder også udelukkende pejse og brændeovne fra én eller få producenter. Nogle udbyder brændeovne i én stilart – fx den populære nordiske brændeovn, der er kendt for sine simple former, store glasparti og rene linjer. 

Ikke mindst kan du også finde pejse og brændeovne i mange forskellige prisklasser i landets pejsecentre. De fleste pejsecentre forhandler både dyre kvalitetsbrændeovne såvel som billigere brændeovne, der stadig får opvarmningsarbejdet klaret. Forskellen på de dyre og de billige brændeovne kan findes i mange forskellige kvaliteter. Vi kan fx nævne designet, størrelsen på brændrummet, holdbarheden, luftindtagets og -cirkulationens effektivitet, størrelsen på glaspartiet ind til flammerne, opvarmningseffektiviteten, osv.

Du kan med fordel også holde øje med de gode tilbud på brændeovne, der kommer fra tid til anden i de forskellige pejsecentre. Ofte finder du gode tilbud på de brændeovne, der er ved at udgå fra sortimentet. Du kan også spørge ind til rabatter på udstillingsmodellerne til de varer, der er ved at udgå, hvis du gerne vil have dem endnu billigere. Ofte kræver det blot en pudseklud over de fedtede fingre, der er blevet sat på disse modeller, og så har du en frisk, ny og billig brændeovn.

Få vejledning til montering af pejse og brændeovne

Noget af det, som du altid kan få i landets pejsecentre, og som du i knap så stor grad kan finde online, er personlig vejledning til montering af brændeovnen. For mange er brændeovnen en drøm, der dog udskydes i længere tid, fordi det er svært at overskue hvordan man skal få brændeovnen installeret. 

Men faktisk er det slet ikke så svært at installere en brændeovn. Alt afhængig af placeringen af brændeovnen i dit hjem tager det typisk en håndværker 1-3 timer at montere og installere en funktionel skorsten på brændeovnen. Og denne installering er faktisk noget af det eneste, det kræver at få en god brændeovn.

Du kan også sagtens klare monteringsarbejdet selv – om end det kan være en god idé at få arbejdet tjekket efter af en fagperson. Men lige så godt kan det også være at få god, personlig rådgivning og vejledning fra en fagperson i et pejsecenter. Og dette er netop fordelen ved at besøge et af landets pejsecentre, når du overvejer at investere i en brændeovn. En fagperson fra et pejsecenter vil kunne gøre processen håndgribelig og overskuelig for dig.

Bestil montering af brændeovn direkte fra dit pejsecenter

Mange pejsecentre har også tilknyttet fagpersoner, der med kort varsel kan komme direkte ud til dig og udføre hele monteringsarbejdet. Disse fagpersoner arbejder ikke med andet end at montere brændeovne i de danske hjem. Du kan derfor være helt sikker på, at arbejdet bliver gjort godt, ordentligt, grundigt og effektivt med en fagmand fra et pejsecenter.

Du skal regne med at komme til at betale mellem kr. 3.000,- og kr. 5.000,- for montering og installering af brændeovn hos dig. I nogle særlige tilfælde vil det komme til at koste mere – fx hvis monteringen af ukendte årsager skulle vise sig at være ekstra bøvlet.

Hvis du ikke har en eksisterende skorsten ved brændeovnen, som brændeovnen kan tilsluttes, så kan du også bestille en skorsten af blik eller stål ved dit lokale pejsecenter. En sådan skorsten inkluderes i en monteringsaftale om nødvendigt. Her vil udgifterne til montering blive større – men igen vil du også være sikker på, at monteringen bliver gjort korrekt. Du kan ofte finde lige så mange forskellige designs på en ny skorsten som du kan finde designs på brændeovne, som du finder i dit lokale pejsecenter.

Dit pejsecenter kan servicere din pillebrændeovn

Noget af det, som du også kan bestille direkte fra dit lokale pejsecenter, er en servicering af din pillebrændeovn.

Det er vigtigt at få serviceret sin pillebrændeovn løbende – vi anbefaler en gang hvert 2. år. Når du løbende får serviceret din pillebrændeovn, så forlænger du pillebrændeovnens levetid. Det gør din oprindelige investering bedre – og servicering af pillebrændeovn koster ikke det store. 

Se tests af de bedste metoder og fyringsmaterialer til brændeovne og pejse

I pejsecentrene landet over kan du også finde andre informationer, der kan være en fordel for dig, når du skal investere i en brændeovn.

For det første kan du ofte finde tests af forskellige fyringsmaterialer til de forskellige brændeovne. På den måde behøver du ikke længere at gætte på hvad de bedste fyringsmaterialer til en specifik brændeovn er – i stedet kan du få direkte syn for sagen. 

I et pejsecenter har du også mulighed for at opleve de forskellige brændeovne på egen hånd, før du investerer. Det er nemlig med brændeovne som med stort set alle andre typer af produkter: Det kan være ufattelig rart og værdifuldt at afprøve de forskellige produkter inden du taget en beslutning om at handle.